Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Останнім часом я закохалася в цей салат. Легкий, простий, свіжий, елегантний, вишуканий до вишуканості і смачний до неподобства! В салаті немає нічого крім огірків. Вся справа в заправці. Вона вирішує все!Рецепт з настільки модної зараз середземноморської кухні.
    Інгредієнти:
    Огірки - 4 шт
    Часник - 2-3 зуб.
    М'ята (суха) - 1 ч. л.
    Оцет (рисовий, винний, яблучний, бальзамічний) - 1 ч. л.
    Сіль за смаком)
    Рослинна олія (краще оливкова) - 2 ч. л.
    Приготування:
    Огірки тонко нарізати. Можна використовувати тертку, типу "Бернер".
    Якщо огірки тонкі, молоді, різати красивіше діагональними скибочками.
    Але можна використовувати і не дуже кондиційні огірки. Їх різати просто кружечками.
    Викласти в салатник.
    Це нам знадобиться для заправки.
    Звичайний оцет не використовуйте. Нам потрібен оцет з легким солодкуватим присмаком. Як для суші. Я брала бальзамічний. Але можна і якісний яблучний, рисовий або винний.
    М'ята потрібна саме суха!
    Якщо у вас тільки свіжа, її легко зробити сухий. М'яту вимити, підсушити, загорнути в газету і в холодильник на 3-4 дні. З салатом в цьому випадку доведеться почекати.
    Всі складові заправки викласти в миску і добре розбовкати вилкою.
    Вилити заправку на огірки і дати настоятися 5-10 хвилин.
    За цей час огірки стають малосольними і дуже запашними.
    Можна вживати як легкий гарнір до м ’ ясних страв.
    Фото і рецепт: Демоника