Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Останнім часом я закохалася в цей салат. Легкий, простий, свіжий, елегантний, вишуканий до вишуканості і смачний до неподобства! В салаті немає нічого крім огірків. Вся справа в заправці. Вона вирішує все!Рецепт з настільки модної зараз середземноморської кухні.
Інгредієнти:
Огірки - 4 шт
Часник - 2-3 зуб.
М'ята (суха) - 1 ч. л.
Оцет (рисовий, винний, яблучний, бальзамічний) - 1 ч. л.
Сіль за смаком)
Рослинна олія (краще оливкова) - 2 ч. л.
Приготування:
Огірки тонко нарізати. Можна використовувати тертку, типу "Бернер".
Якщо огірки тонкі, молоді, різати красивіше діагональними скибочками.
Але можна використовувати і не дуже кондиційні огірки. Їх різати просто кружечками.
Викласти в салатник.
Це нам знадобиться для заправки.
Звичайний оцет не використовуйте. Нам потрібен оцет з легким солодкуватим присмаком. Як для суші. Я брала бальзамічний. Але можна і якісний яблучний, рисовий або винний.
М'ята потрібна саме суха!
Якщо у вас тільки свіжа, її легко зробити сухий. М'яту вимити, підсушити, загорнути в газету і в холодильник на 3-4 дні. З салатом в цьому випадку доведеться почекати.
Всі складові заправки викласти в миску і добре розбовкати вилкою.
Вилити заправку на огірки і дати настоятися 5-10 хвилин.
За цей час огірки стають малосольними і дуже запашними.
Можна вживати як легкий гарнір до м ’ ясних страв.
Фото і рецепт: Демоника