Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * баклажани - 2 штуки;
    * помідори - 3 штуки;
    * солодкий перець жовтий - 1 шт;
    * 1 зубчік часнику;
    * кінза - кілька гілочок;
    * зелену цибулю (шнітт і батун) - кілька пір'я;
    * сік лимона - 1 столова ложка;
    * оливкова олія - 3 столові ложки;
    * сіль, перець за смаком.
    Баклажани вимити і розрізати вздовж, але не до кінця, а так, щоб дві половинки були скріплені у хвостики. Замочити баклажани в підсоленій воді на 30 хвилин. Потім викласти баклажани на ґрати-гриль і запекти над розпеченими вугіллям, періодично перевертати.
    Запечені баклажани охолодити і зняти шкірку. Нарізати баклажани кубиком, скласти в миску. Додати оливкова олія, лимонний сік, порізаний часник, частина кінзи і цибулі. Перемішати.
    Поки баклажани наполягають в спеціях, підготувати інші овочі. З томатів зняти шкірку і нарізати їх кубиком. Болгарський перець очистити від насіння, нарізати кубиком. Дрібно нарізати, що залишилася, зелень. Не забудьте залишити кілька листків кінзи для прикраси.
    До баклажанів додати нарізані овочі і трави. Перемішати і прикрасити листочками кінзи. Подавати салат до будь-якої м'ясної шашлику.