Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Пекінська капуста - корисний овоч, з якого завжди можна приготувати свіжий салат. Деякі люди не переносять білокачанну капусту в свіжому вигляді з-за її грубості. Замінюючи її пекінською капустою, салат виходить м'яким і ніжним.
    Ще однією родзинкою фруктово-овочевого салату з капустою можна вважати імбирно-коричн заправку на оливковій олії, яка надасть страві незвичайний смак.
    Інгредієнти:
    пекінська капуста - 1/4 качана;
    сир (45-55%) - 50 г;
    ананаси (консервовані) - 70 г;
    петрушка - 2-3 гілочки;
    яблуко солодке - 1/2 шт.;
    солодкий перець (зелений) - 1-2 шт.;
    перепелині яйця (варені) - 3-7 шт.;
    листя салату - 5-6 шт;
    імбирно-корична заправлення:
    імбир (мелений) - щіпка;
    оливкова олія - 40 мл;
    волоські горіхи - 2-3 шт.;
    кориця (мелена) - щіпка;
    сіль - за смаком.
    Рецепт приготування
    Пекінську капусту дрібно наріжте. Твердий сир наріжте скибочками, але не тонко. Викладіть капусту і сир у миску. Туди ж викладайте шматочки консервованих ананасів.
    Яблука помийте і наріжте скибочками. Зелений солодкий перець необхідно очистити, прибрати всі насіння і хвостик. Потім нарізати кільцями.
    Викладіть перець і яблука до інших інгредієнтів і перемішайте.
    Петрушку необхідно добре промити під проточною водою і після цього відокремити руками листочки. Не різати! Також викласти в миску з салатом.
    Перепелині яйця відварити до готовності - 5 хвилин після закипання води. Очистіть яйця, коли охолонуть. Потім їх можна викласти в салат цілими, або розрізати на дві половинки.
    Салат готовий. Залишилася справа за малим: потрібно зробити заправку. Це дуже просто. Спочатку обсмажте очищені волоські горіхи на сухій сковороді, подрібніть їх і з'єднайте з оливковою олією. Додайте в салат імбир і корицю. Якщо необхідно, додайте щіпку солі і добре перемішайте.
    Заливайте заправку в салат і перемішуйте.
    Фото і рецепт: infigirl