Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* яблуко Гренні Сміт - 1 велике;
* стебла селери - 2 шт;
* сир чеддер - 150 гр;
* турецька йогурт - 2-3 ст.л.;
* сіль.
Турецька йогурт (іноді його називають грецьким - це одне і те ж) - густий йогурт без добавок. Я купую фірми Валіо.
Також можна звичайний рідкий йогурт процідити через марлю (рідина, яка стече - не потрібна, а в марлі залишиться густий йогурт). Але я скажу чесно, цим методом жодного разу не користувалася.
Очищаємо яблуко від шкірки та насіння і натерти на крупній тертці.
У стебел селери відокремлюємо жорсткі волокна, зламавши стебло навпіл і знявши їх, як шкірку.
Потім нарізаємо селера тонкими смужками.
Сир натерти на крупній тертці.
Змішуємо все в салатнику й заправляємо йогуртом.
Подаємо, присипавши сиром - це, якщо треба красиво. Якщо не треба, то просто подаємо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна