Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це адаптований (читай - спрощена) рецепт з книги Томаса Келлера The French Laundry, про яку я писав у розділі Книги. Для тартар з томатів вам знадобиться в'ялені помідори, другим поверхом “вежі” стане стручкова квасоля з цікавою вершковою заправкою, а вінчають композицію салатне листя: в оригіналі - фрізе, у мене - латук і лолло россо, ну а ви просто візьміть найсвіжіші.
    Продукти досить доступні, що рідкість для ресторанних страв, де правильний підбір інгредієнтів часом важливіше точного проходження рецептом. І все ж тим, хто любить “простіше”, за цей салат краще не братися: зовнішній вигляд грає тут ключову роль, а заради нього доведеться постаратися.
    Салат з стручкової квасолі з тартаром з томатів
    4 порції
    1/2 ст. дрібно посічених в'ялених томатів
    1,5 ч.л. подрібненої цибулі-шалоту
    1,5 ст.л. здрібненої петрушки
    1 ч.л. бальзамічного оцту
    200 г стручкової квасолі
    100 мл вершків для збиття
    1 ст.л. червоного винного оцту
    пучок салатних листя
    оливкова олія
    сіль
    чорний перець
    З'єднаєте в мисці дрібно нарізані томати, цибуля і петрушку, влийте бальзамічний оцет, як слід розмішайте і поставте у холодильник.
    Відваріть стручкову квасолю в солоній, киплячій ключем воді, протягом 2-4 хвилин, потім перемістіть в миску з крижаною водою, щоб зберегти стручки яскраво-зеленими. Коли квасоля повністю охолоне - обсушіть.
    Я і сам вже не вірю, що ці в'ялені помідори я зробив з наших томатів за 40 рублів за кіло - дуже смачні. Готував за цим рецептом, але як приправ брав тільки сіль, перець і трохи цукру.
    Збийте вершки до консистенції не надто рідкої сметани, потім додайте оцет і вмішайте його в вершки віночком. Посоліть і поперчіть за смаком, а коли будете готові “збирати” салат - заправте квасоля вершковим соусом.
    Використовуючи кулінарне кільце, викладіть на дно тарілки томатний тартар, потім, озброївшись кільцем поменше, розмістіть на ньому квасолю. Викладіть зверху салатне листя, збризніть оливковою олією, приправте та подавайте. Незвичайно, красиво - але в першу чергу смачно.
    Автор: Олексій Онєгін