Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    гарбуз - 300 г.
    солодкий перець - 1 шт.
    оливкова олія, ароматизоване часником або травами або звичайне - 2 ст. л.
    мед - 1 ч. л.
    сіль - за смаком
    перець - за смаком
    розмарин тонкого помелу - на кінчику ножа
    мускатний горіх - щіпка
    чебрець гілочки - 3 шт.
    листя салату, руколи - 1 пучок
    шпинат - 1 пучок
    солодкий ріпчаста цибуля - 1/2 шт.
    маслини - за смаком
    сир фета за бажанням - (ми не використали)
    Вогнетривку форму змастити олією. Гарбуз очистити, нарізати порційними кубиками або брусками та викласти у форму. Перець очистити, нарізати шашечками і покласти до гарбузі. Полити овочі маслом. Полити овочі медом.
    Посолити, поперчити і посипати розмарином. Покласти щіпку натертого мускатного горіха. Поверх розкласти гілочки чебрецю. Поставити в розігріту до 200-210 градусів духовку і запікати до м'якості овочів, 15-20 хвилин. (Овочі повинні тримати форму!).
    Листя салату, руколи і шпинату змішати з нарізаним ріпчастою цибулею і покласти на гарне блюдо. Поверх розкласти запечену гарбуз і перець.
    Викласти маслини. При бажанні можна покласти шматочки сиру фета. Збризнути салат оливковою олією і подати до столу.