Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
гарбуз - 300 г.
солодкий перець - 1 шт.
оливкова олія, ароматизоване часником або травами або звичайне - 2 ст. л.
мед - 1 ч. л.
сіль - за смаком
перець - за смаком
розмарин тонкого помелу - на кінчику ножа
мускатний горіх - щіпка
чебрець гілочки - 3 шт.
листя салату, руколи - 1 пучок
шпинат - 1 пучок
солодкий ріпчаста цибуля - 1/2 шт.
маслини - за смаком
сир фета за бажанням - (ми не використали)
Вогнетривку форму змастити олією. Гарбуз очистити, нарізати порційними кубиками або брусками та викласти у форму. Перець очистити, нарізати шашечками і покласти до гарбузі. Полити овочі маслом. Полити овочі медом.
Посолити, поперчити і посипати розмарином. Покласти щіпку натертого мускатного горіха. Поверх розкласти гілочки чебрецю. Поставити в розігріту до 200-210 градусів духовку і запікати до м'якості овочів, 15-20 хвилин. (Овочі повинні тримати форму!).
Листя салату, руколи і шпинату змішати з нарізаним ріпчастою цибулею і покласти на гарне блюдо. Поверх розкласти запечену гарбуз і перець.
Викласти маслини. При бажанні можна покласти шматочки сиру фета. Збризнути салат оливковою олією і подати до столу.