Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Салати зі свіжою зеленню завжди прикрасять стіл, адже живі вітаміни так необхідні для нас. Так і будь-яке блюдо, прикрашене смачними і декоративним листям салатів різних кольорів, зеленню укропов, петрушки і селери, зробить стіл порядок.
    Великі листя або кочанний салат миють під проточною водою і струшують. Невеликі листя промивають в чашці, поки вода не стане чистою. Промитий салат потрібно обов'язково підсушити, промокнув паперовим або полотняним рушником, інакше зелень стане водянистої. Самі ніжні листи обривають руками, більш щільні ріжуть гострим ножем.
    Салат з овочів
    200г кочанного салату, 200г редиски, 200г помідорів, 150г свіжих огірків, майонез.
    Листя салату ретельно промити і нарізати, редис, помідори, огірки нарізати скибочками, все перемішати, заправити майонезом. Прянощі не додавати.
    Зелений салат з апельсинами і горіхами
    400г кочанного салату, 300г апельсинових часточок, майонез, 100 г очищених горіхів.
    Листя салату промити, видалити зайву вологу з допомогою серветки або паперові рушники, нарізати, апельсинові дольки розрізати навпіл, видаливши насіння, горіхи подрібнити, все перемішати, приправити майонезом. Прянощі не додавати.
    Салат з моркви і огірків
    200г редиски, 200г огірків, 100 г зеленої цибулі, майонез, 1ч.ложка соку лимона, сіль.
    Редис і огірки нарізати кружечками, змішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею, додати сік лимона, посолити, приправити майонезом, прикрасити квіткою з редиски.
    Салат із моркви з яйцем
    300г редиски, 3 круто зварені яйця, майонез, сіль, зелень селери або петрушки.
    Редис нарізати тонкими красивими кружечками, також красиво нарізати кружечками круте яйце, посолити, заправити майонезом, акуратно перемішати, прикрасити зеленню.
    Салат із зеленого солодкого перцю і помідорів
    300г солодкого перцю, 300г помідорів, 3 зварених круто яйця, майонез, сіль.
    Перець нарізати соломкою, помідори порізати кубиками, яйця розрізати на четвертини, перемішати, посолити, приправити майонезом.