Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* Баклажан - 1 шт
* Помідори черрі - 10 шт
* Бринза (фета, фетакса) - 100 г
* Салат (листовий)
* Зелень (кріп, кінза, петрушка)
* Горіхи волоські (очищені) - 50 г
* Сіль
* Перець
* Гірчиця (готова) - 1 ст. л.
* Мед - 1 ч. л.
* Лимон (сік) - 3 ст. л.
* оливкова Олія для смаження та заправки) - 100 мл
* Часник - 2 зуб.
Приготування
Так як я готую салат з баклажанів, то і починаю процес з нарізки баклажанів.
Баклажани щедро посипаю сіллю і відставляю на 10-15 хвилин (вони віддадуть гіркоту і до того ж менше вбиратимуть олія при смаженні).
до Речі, в оригінальному рецепті автор пропонує за бажанням замінити баклажани на брокколі, але це вже зовсім інша історія, в сенсі, салат, і на любителя.
Тим часом готуємо соус-заправку. Я вже пропонувала його у своїх рецептах. Мені він дуже подобається. Можна готувати про запас і зберігати в холодильнику.
Його складові: оливкова олія, гірчиця, мед, сік лимона, сіль, перець, часник.
Часник пропускаю через "часникодавилку" і змішую з іншими складовими.
З баклажанів зливаю що виділилася рідина, обсушиваю серветкою, панірую в борошні.
Обсмажую баклажани на рослинній олії до рум ’ яної скориночки.
Гарячі баклажани заливаю соусом і залишаю просочитися.
Тим часом нарізаю помідорки.
Також кубиками нарізаю бринзу.
Змішую баклажани з помідорами і бринзою.
На сервірувальну тарілку викладаю салатне листя. До речі, я прочитала, що листя салату є необхідним компонентом всіх теплих салатів.
На листя викладаю баклажани з помидорками і бринзою.
Посипаю салат телятини зеленню. Тут вже на любителя, я брала кріп, петрушку, кінзу.
Далі в оригінальному рецепті автор пропонує взяти фундук. Я вважала за краще використовувати волоський горіх. Трохи підсушила його на сковороді і подрібнила качалкою.
Подрібненими горіхами посипаю салат.
Автор: міс