Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * салат - 1 качан;
    * яйця - 4 шт;
    * білий хліб (пшеничний або чіабата) - 1/2 батона;
    * бекон - 1 упаковка (150 гр);
    * лимон - 1/2 шт;
    * оливкова олія - 2 ст.л.
    Варимо яйця 4-5 хвилин після закипання, щоб жовток був не в круту.
    Моєму та висушуємо листя салату (я використовую спеціальну миску для сушіння зелені, але можна просто викласти на паперові рушники і почекати).
    Ріжемо білий хліб на кубики і кладемо на застелений папером деко.
    Ріжемо пачку бекону ножицями на три частини.
    Розкладаємо шматочки бекону поверх булки на деко і ставимо в розігріту до 180-190° духовку на 10-15 хв. Дивимося за станом бекону - він повинен стати золотистим.
    Поки рвемо руками салат на шматочки (в салатник або відразу в тарілки). Збризкуємо соком лимона (тиснемо лимон через долоню, щоб потім не виколупувати кістки з салату). Поливаємо трохи оливковою олією.
    Чистимо яйця й ріжемо на 4 частини, розкладаємо по тарілках (ну або кладемо в салатник).
    Дістаємо сухарики з беконом і зверху викладаємо на салат.
    Одразу подаємо на стіл.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.