Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Опис: Зелений салат зазвичай подають у сирому вигляді, але він смачний і з гриля, і припущених в маслі. У цій страві він додає хрускоту і відмінно поєднується з іншими овочами. Салат прекрасне в якості легкого вечері або гарніру.
Інгредієнти
* Горошок зелений (свіжий або заморожений) - 200 г
* Цибуля зелена - 3 шт
* Вода - 1 ст. л.
* Салат (латук, ромен, айсберг або пекінська капуста) - 1/2 вилка
* Масло вершкове - 1 ст. л.
* Лимон
Приготування:
Зелений лук промити, нарізати тонкими кільцями. Покласти разом з горошком і водою в сотейник або каструлю і тушкувати на маленькому вогні, помішуючи, до готовності горошку. Займає це буквально кілька хвилин.
Салат помити, висушити і не занадто тоненько нашинкувати. Додати в сотейник і, помішуючи, припустити півхвилини-хвилину. Салат повинен частково зм ’ якнути, а частково залишитися хрустким.
Якщо використовуєте пекінську капусту, то починайте її готувати одночасно з горошком.
Зняти з вогню, додати вершкове масло і вмішати його в сік від овочів, таким чином вийде легкий соус-емульсія.
Страва посолити, поперчити, збризнути свіжим лимонним соком і відразу подавати до столу.
Приємного апетиту!
Автор: olena luchtenberg