Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти (на 4 порції):
* куряча печінка - 500 гр;
* брокколі - 1 вилок;
* червона цибуля - 1 шт;
* петрушка - пучок;
* каперси - 1 ст.л.;
* філе анчоусів - 4 шт;
* сіль, мелений чорний перець.
Для домашнього майонезу:
* жовтки - 2 шт;
* лимон (сік) - 1 шт;
* діжонська гірчиця - 1 ч.л.;
* оливкова олія (рафінована) - 200 мл;
* сіль, перець.
Робимо майонез. Оливкова олія для нього рекомендую взяти рафінована (без запаху), інакше смак у майонезу буде дуже насичений - мені не подобається...
високу вузьку посуд (у мене спеціальний стакан для блендера) відправляємо жовтки, гірчицю і сік половини лимона, збиваємо блендером з насадкою віночок.
Як тільки суміш змінить колір (приблизно хвилина), починаємо вливати оливкова олія невеликими порціями, тонкою цівкою, не перестаючи заважати. 200 мл олії я вливала приблизно в 7 прийомів. Як тільки бачите, що масло размешалось в суміші, додайте ще.
насправді - довше описувати, ніж робити. Після того, як влили всі оливкова олія, додаємо залишився лимонний сік і знову зіб'ємо. Солимо й перчимо, ще 30 секунд збиваємо. Готово.
Ставимо на вогонь каструлю з водою. У брокколі відрізаємо ніжку, очищаємо її (обрізаємо верхню шкірочку) і нарізати невеликими кубиками.
А вилок нарізаємо на довгі сегменти. Кидаємо брокколі в киплячу підсолену воду, після повторного закипання варимо ще три хвилини. Потім зливаємо.
Курячу печінку моєму, очищаємо від плівок і прожилок. На розігрітій з рослинним маслом сковорідці обсмажуємо печінка на досить інтенсивному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.
Солимо й перчимо в процесі смаження, щоб печінка залишилася м'якою. Готовність перевіряємо, розрізавши одну печінку - вона всередині не повинна бути бордовій, якщо сіра з рожевим відтінком - готово.
Поки смажиться печінка, дрібно нарізаємо пучок петрушки (тільки листочки).
Червоний лук ріжемо дуже тонкими півкільцями. У великому салатнику змішуємо петрушку і каперси. Філе анчоусів дрібно-дрібно нарізаємо, відправляємо в салат.
Додаємо брокколі, заправляємо свежесделанным майонезом. Акуратно двома ложками перемішуємо, тому як варена брокколі дуже ніжна.
Викладаємо на велику порціонне тарілку гіркою салат, навколо розкладаємо курячі печінки.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна