Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Такого роду салат в Італії називають панцанеллой - в його склад входять сухарики. Чому б нам не побувати в Тоскані хоча б за допомогою своєї кухні? Він гарний як основне блюдо в якості легкого вечері.
Інгредієнти (на 4 порції):
* стеки з індички - 4 шт (філе курки);
* рукола - великий пучок;
* суміш мангольд і корна - упаковка;
* лимон - 1 шт;
* цвітна капуста - невеликий вилок (400 грам);
* часник - 3 зубчіка;
* філе анчоусів - 4 шт;
* розмарин - 3 гілочки;
* чіабата - 1/2 батона;
* оливкова олія - 5-6 ст.л.;
* сіль, перець.
Стейки з індички надрізаємо уздовж навпіл майже до кінця, але не наскрізь - щоб вийшли великі, але не дуже тонкі шматки м'яса.
Якщо ви разделываете філе грудки самі, то нам потрібні шматки товщиною в 1 см.
Солимо й перчимо їх із двох сторін. Залишаємо. З булки зручним вам способом робимо сухарики. Можна в духовці - нарвете руками на шматочки і покладіть на застелений пергаментом деко.
180 градусів 7 хвилин. А можна в тостері підсушити скибочка чіабатти, а потім нарвати руками в салат.
Моєму рукколу і інші листя. Висушуємо. У половини лимона зрізуємо дуже тонко цедру, щоб не захопити білий гіркий шар. Я це роблю з допомогою ножа для чищення овочів.
Смужки цедри нарізаємо дуже тонкою соломкою. Цвітну капусту розділяємо на маленькі суцвіття і відправляємо в киплячу посолену воду хвилини на три.
Поки можемо почистити і нарізати дольками часник. Капусту сливаем.Мелко рубаємо анчоуси. Листки розмарину теж дрібно нарізаємо.
Розігріваємо у великій сковороді оливкову олію на середньому вогні і кладемо туди часник, анчоуси, лимонну цедру і розмарин.
Смажимо хвилину-дві, часник повинен почати золотитися, а анчоуси підтавати. Витискаємо сік 1/2 лимона і перемішуємо.
Відправляємо в сковорідку капусту, перемішуємо з маслом. Смажимо разом хвилину.
Висушене листя перекладаємо у велику миску. Туди ж відправляємо капусту зі сковорідки разом з маслом.
Посипаємо сухариками. Перемішуємо всі разом.
На тій же сковороді смажимо індичку за 3-4 хвилини з кожного боку. Можете смажити на грилі.
Потім нарізати скибочками навскоси. Відправляємо в наш салат і знову перемішуємо.
Одразу подаємо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна