Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
гречана крупа - 1 склянка (в сухому вигляді);
цукіні - 1 шт;
болгарський перець - 2 шт (різнокольоровий);
цибуля - 1 шт;
кінза - пучок;
бальзамічний оцет - 1 ст.л.;
соєвий соус - 2 ст.л.;
прованські трави, сіль.
Моєму перці, ставимо їх в деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10 до почорніння шкірки, періодично перевертаємо.
Цукіні моєму й ріжемо по діагоналі на тонкі скибочки.
Кладемо кабачок в миску, збризкуємо бальзамічним оцтом і посипаємо прованськими травами, трохи солимо.
Цибулину чистимо, ріжемо на сегменти й відправляємо до цукіні, перемішуємо руками. Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин.
Поки зваримо гречку до готовності, в процесі варіння посолимо. (Можете використовувати залишки вчорашньої, тільки погрійте).
Перці виймаємо з духовки. Ось такими вони повинні бути.
Ставимо їх у герметичний пакет хвилин на 10 (для того, щоб вони пропарились і легше можна було зняти шкіру).
Порада: використовуйте харчової пакет і використовуйте акуратно. Я одного разу хвацько кинула гарячий перець в пакет, який тримала в руках і у мене тут же распаялось дно і мій чудовий перець (весь!) опинився на підлозі. Було дуже приємно! Так що кладемо акуратно і на столі. Можна, звичайно, класти перець в каструлю з кришкою, але в пакеті він краще пропарюють.
А поки на розігріту пательню гриль ставимо наші цукіні і цибулю.
Смажимо з двох сторін до смужок на середньому вогні. Готові порції складаємо в салатник і накриваємо кришкою, щоб не охолонули.
Якщо ви є щасливим власником духовки з грилем, вам неймовірно пощастило, відправте овочі туди. (Але перець краще все одно запекти окремо, щоб зняти з них шкірку).
Коли перець "дійде", очистити його від шкірки і насіння і нарізати смужками. Ось той чудовий сік, який видно на фотографії (всередині перчика) я теж вилила в салатник до овочів.
Нарізані перці відправляємо в салатник. Перемішаємо.
дрібно Наріжемо кінзу без стеблин.
Відправляємо в салатник гречку і кінзу. Заправляємо соєвим соусом.
Перемішуємо і відразу на стіл!
На наступний день я підігрівала, теж нормально.
Приємного апетиту!
NB! - Пам'ятаємо про те, що якщо ми правильно гостимось, цей салат їмо, як самостійне блюдо ввечері, а вдень можна використовувати, як гарнір до курочці або м'яса.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна