Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Якщо в будь-якому населеному пункті Грузії запитати десять чоловік, який салат вони люблять найбільше, дев'ять з них напевно скажуть, що це салат з огірків і помідорів, це-самий традиційний з грузинських салатів.
Готується він гранично просто, обов'язковими компонентами є огірки, помідори і винний оцет, решта - на розсуд приготування їжі. Я пропоную варіант з традиційною горіховою заправкою.
Інгредієнти:
Огірок (середнього розміру) - 3 шт
Помідор (невеликі) - 3 шт
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Горіхи волоські - 30-40 г
Часник - 2-3 зуб.
Перець чилі (гострий, сухий або стручок - кількість за бажанням)
Зелень (будь-яка, за бажанням)
Оцет (винний) - 1-2 ст. л.
Сіль (неповна) - 1 ч. л.
Вода
Приготування:
Для свого салату я взяла червоний базилік (він дуже поширена в грузинській кухні, на відміну від європейської, де застосовується базилік запашний з зеленими листками) і м'яту. Ви можете взяти будь-яку зелень, яка популярна у Вашій родині.
Огірки можна чистити, можна залишити неочищеними, я очистила смужками. Колір лука теж значення не має, можна замінити голівку кількома пір'я зеленої цибулі.
Ріжемо огірки і кружальцями цибулю, помідори - часточками, зелень нарвем або наріжемо крупно, укладемо все це в салатницю.
Горіхи, сіль часник і перець (я взяла на кінчику ножа крупномолотый гострий червоний перець) перемелюють у блендері, викладаємо в миску, додаємо 1 або 2 столові ложки винного оцту (кому як подобається) та розводимо водою до густоти сметани так, щоб можна було полити салат, але не надто рідко, пробуємо на сіль.
Поливаємо горіховою заправкою приготовлені овочі, перемішуємо й подаємо.
От і все! Простий, свіжий, легкий в приготуванні і дуже смачний салат готовий!
Фото і рецепт: ЭнВэ