Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* китайська капуста - невеликий качан;
* морква - 2-3 шт;
* стебла селери - 2 шт;
* кріп - пучок;
* петрушка - пучок;
* корінь імбиру - шматочок розміром з великий палець;
* для заправки - сметана і майонез по 200 гр або олію.
Розбираємо капусту на листя (це необхідно, тому що всередині буває земля), моєму і сухий.
Складаємо листочки чарочкою по 3-4 й ріжемо соломкою. Відправляємо в салатник.
Морквину чистимо і трьом на дрібній тертці. Відправляємо до капусти.
У селери видаляємо грубі волокна (зламавши навпіл ніжка) і ріжемо тонкими пластинками.
Дрібно ріжемо листочки петрушки. Також чинимо з кропом.
Імбир очистити від шкірки і натерти на дрібній терці, обертаючи його навколо осі з тим, щоб жорстка волокниста серцевина залишилася, її викидаємо.
Не забуваємо відправляти нарізані і натерті інгредієнти в салатник.
Я заправляю цей салат сметаною навпіл з майонезом. Хто категорично проти - будь-ласка - використовуйте масло.
Перемішуємо і на стіл! Обожнюю, як додаток до смаженої курочці або м'яса.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна