Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Салат абсолютно найпростіший - звичайна трава, сбрызнутая оцтом і маслом. Але ми з доньками просто сходимо з нього з розуму.
    Хрусткі соковите листя салату з кисловато-солоний смак - це просто пісня.
    Але відкрию невеликий секрет. Я заправляю цей салат не винним, не яблучним, і вже тим більше не синтетичним оцтом. Для нього і для нього я зберігаю пляшечку французького малинового оцту. Саме він надає салату просто божественний аромат і смак.
    Для більш яскравого смаку я кладу в салат свіжі помідори, а для ситності - трохи м'яса.
    СКЛАД:
    садовий салат (бажано суміш різних сортів)
    СОУС-ВІНЕГРЕТ:
    1~2 ст ложки ягідного або винного або яблучного оцту, 4~5 ст. ложок олії, 1/2 ч. ложки солі, 1/8 ч ложки чорного перцю
    Листя салату перебрати, промити і на 15 хв покласти в крижану воду.
    Вийняти з води, порізати або порвати листя руками.
    Приготувати соус-вінегрет.
    Покласти в миску сіль і перець. Додати оцет і розмішати до розчинення солі. Влити олію і швидкими рухами збити вилкою.
    Маса загусне і перестане бути прозрачной.Если соус робиться заздалегідь, то перед подачею на стіл його потрібно знову збити, оскільки постоявши оцет і масло розділяються.
    Залити салат соусом і перемішати рухами знизу вгору.
    До основі салату можна додати наступні продукти:
    - свіжі помідори;
    - свіжі огірки;- свіжа пекінська або молода капуста білокачанна;
    - варена або консервована квасоля;
    - кукурудза консервована;
    - обсмажена куряча печінка;
    - варені курячі шлунки;
    - копчена або запечена куряча грудка;
    - запечене або копчене м'ясо;
    - варена ковбаса або сосиски (на крайній випадок);
    - риба холодного копчення;
    - запечена риба;
    - рибні консерви (у власному соку);
    - консервована печінка тріски;
    - сир твердий або ропи.
    Овочі в салат ріжуться кубиками, м'ясні продукти - тонкою соломкою.
    Твердий сир треться на тертці, м'який - нарізають кубиками або розламується на невеликі шматочки.
    Цибулю ріжеться дуже тонкими підлозі - або чверть кільцями, часник подрібнюється ножем (через прес не пропускати).