Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Салат абсолютно найпростіший - звичайна трава, сбрызнутая оцтом і маслом. Але ми з доньками просто сходимо з нього з розуму.
Хрусткі соковите листя салату з кисловато-солоний смак - це просто пісня.
Але відкрию невеликий секрет. Я заправляю цей салат не винним, не яблучним, і вже тим більше не синтетичним оцтом. Для нього і для нього я зберігаю пляшечку французького малинового оцту. Саме він надає салату просто божественний аромат і смак.
Для більш яскравого смаку я кладу в салат свіжі помідори, а для ситності - трохи м'яса.
СКЛАД:
садовий салат (бажано суміш різних сортів)
СОУС-ВІНЕГРЕТ:
1~2 ст ложки ягідного або винного або яблучного оцту, 4~5 ст. ложок олії, 1/2 ч. ложки солі, 1/8 ч ложки чорного перцю
Листя салату перебрати, промити і на 15 хв покласти в крижану воду.
Вийняти з води, порізати або порвати листя руками.
Приготувати соус-вінегрет.
Покласти в миску сіль і перець. Додати оцет і розмішати до розчинення солі. Влити олію і швидкими рухами збити вилкою.
Маса загусне і перестане бути прозрачной.Если соус робиться заздалегідь, то перед подачею на стіл його потрібно знову збити, оскільки постоявши оцет і масло розділяються.
Залити салат соусом і перемішати рухами знизу вгору.
До основі салату можна додати наступні продукти:
- свіжі помідори;
- свіжі огірки;- свіжа пекінська або молода капуста білокачанна;
- варена або консервована квасоля;
- кукурудза консервована;
- обсмажена куряча печінка;
- варені курячі шлунки;
- копчена або запечена куряча грудка;
- запечене або копчене м'ясо;
- варена ковбаса або сосиски (на крайній випадок);
- риба холодного копчення;
- запечена риба;
- рибні консерви (у власному соку);
- консервована печінка тріски;
- сир твердий або ропи.
Овочі в салат ріжуться кубиками, м'ясні продукти - тонкою соломкою.
Твердий сир треться на тертці, м'який - нарізають кубиками або розламується на невеликі шматочки.
Цибулю ріжеться дуже тонкими підлозі - або чверть кільцями, часник подрібнюється ножем (через прес не пропускати).