Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    моцарелла (маленькі кульки) - 200г;
    огірок – 1-2 шт.;
    часник - 2-3 зубчики;
    рослинна олія - 50 мл;
    рукола - 1 пучок;
    петрушка - 3-4 гілочки;
    базилік - 3-4 гілочки;
    волоські горіхи - 50 г;
    ріпчасту цибулю (краще кримський) - 1/2 шт. (маленька цибулина);
    сіль - 1/2 ч.л.
    Приготування:
    Моцареллу для цього салату краще підготувати за 1 день. Злити з сиру сироватку, скласти в банку з кришкою, додати подрібнений часник.
    Закрити банку кришкою і гарненько потрясти, щоб кожен сирний кулька був перемазаний часником.
    Прибрати банку з сиром в холодильник на ніч. Зелень вимити, розкласти на рушник, щоб вбрався зайва волога.
    Волоські горіхи злегка обсмажити. Кілька горіхових половинок відкласти, вони підуть на прикраса салату.
    Обсмажені горіхи подрібнити в блендері в крихту. Додати сіль, олія і ще раз запустити блендер, щоб вийшов горіховий соус.
    Цибулю нарізати тонкими кільцями, промити під холодною водою і відкинути на друшляк. Огірки вимити, якщо треба, то зрізати шкірку (іноді вона буває товстої і несмачною).
    В салатник покласти рукколу, листочки петрушки і базиліка (без стебел), нарізаний товстими колечками огірок, цибуля. Акуратно руками перемішати і розкласти по тарілках.
    Зверху полити горіховим соусом.
    Примітка: краще не заливати салат соусом в салатнику. На смак це не вплине, але салат програє у зовнішньому вигляді. Краще нехай кожен сам додасть соус у свою тарілку і там сам перемішати.
    Фото і рецепт: Олена Покровська