Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ароматний, остренький і смачний супчик. Не всі ж щі-борщі варити! Пропонуємо вам здивувати себе і рідних ніж-то цікавим - в даному випадку супом в азіатському стилі. Куряче м'ясо, багато овочів - він ще і корисний. Пробуйте!
Інгредієнти:
* куряче філе - 1 шт (половинка курячої грудки);
* цвітна капуста - 1 невеликий вилок;
* цибуля - 1 шт;
* стебло селери - 1 шт;
* часник - 1 голівка;
* перець чилі - 1 шт;
* морква - 1 шт;
* рисовий оцет - 2 ст.л.;
* соєвий соус - 2 ст.л.;
* паростки бамбука мариновані по-корейски - 150 гр;
* кінза - 1 пучок;
* цибуля зелена - 5 пір'я;
* гвоздика - 3 шт;
* сіль.
Почистити 1 цибулину, часник і моркву. Нарізати почищені овочі (крім часнику) і селеру великими шматками. Кінзу помити і відрізати стебла від листочків.
Зварити овочевий бульйон з моркви, селери, цибулини, половини головки часнику і стебел кінзи (вариться він приблизно 20 хвилин, дивимося по готовності моркви).
Цвітну капусту помити, розділити на суцвіття і досить дрібно порізати їх.
Філе вимити, розрізати вздовж на тонкі шматочки і кожен скиба порізати на тонкі смужки.
Перець чилі поділити навпіл і одну з половинок кинути в сварившийся бульйон (я кидаю з насінням, якщо боїтеся гострого - видалити насіння і перегородки).
Порізати другу цибулину півкільцями, що залишився часник пластинами і теж відправити в бульйон. Також додати в каструлю рисовий оцет і гвоздику.
Довести до кипіння, варити 2 хвилини і процідити через сито в іншу каструлю. Відразу кинути куряче філе і цвітну капусту, варити до готовності цвітної капусти (10-15 хвилин), потім додати соєвий соус і паростки бамбука.
Після цього поробуйте на сіль, якщо мало - посолите.У нас вийде чистий ароматний бульйон з насиченим смаком з куркою, цвітною капустою та зеленню.
Дрібно порізати листя кінзи, що залишилася половинку чилі - колечками і зелений лук крупно навскоси. Кинути всю цю красу в суп. Поварити хвилину і вимикати.
Подавати з тостами з цікавого хліба (у мене з гарбузовим насінням), спрыснутыми оливковою олією.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна