Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ароматний, остренький і смачний супчик. Не всі ж щі-борщі варити! Пропонуємо вам здивувати себе і рідних ніж-то цікавим - в даному випадку супом в азіатському стилі. Куряче м'ясо, багато овочів - він ще і корисний. Пробуйте!
    Інгредієнти:
    * куряче філе - 1 шт (половинка курячої грудки);
    * цвітна капуста - 1 невеликий вилок;
    * цибуля - 1 шт;
    * стебло селери - 1 шт;
    * часник - 1 голівка;
    * перець чилі - 1 шт;
    * морква - 1 шт;
    * рисовий оцет - 2 ст.л.;
    * соєвий соус - 2 ст.л.;
    * паростки бамбука мариновані по-корейски - 150 гр;
    * кінза - 1 пучок;
    * цибуля зелена - 5 пір'я;
    * гвоздика - 3 шт;
    * сіль.
    Почистити 1 цибулину, часник і моркву. Нарізати почищені овочі (крім часнику) і селеру великими шматками. Кінзу помити і відрізати стебла від листочків.
    Зварити овочевий бульйон з моркви, селери, цибулини, половини головки часнику і стебел кінзи (вариться він приблизно 20 хвилин, дивимося по готовності моркви).
    Цвітну капусту помити, розділити на суцвіття і досить дрібно порізати їх.
    Філе вимити, розрізати вздовж на тонкі шматочки і кожен скиба порізати на тонкі смужки.
    Перець чилі поділити навпіл і одну з половинок кинути в сварившийся бульйон (я кидаю з насінням, якщо боїтеся гострого - видалити насіння і перегородки).
    Порізати другу цибулину півкільцями, що залишився часник пластинами і теж відправити в бульйон. Також додати в каструлю рисовий оцет і гвоздику.
    Довести до кипіння, варити 2 хвилини і процідити через сито в іншу каструлю. Відразу кинути куряче філе і цвітну капусту, варити до готовності цвітної капусти (10-15 хвилин), потім додати соєвий соус і паростки бамбука.
    Після цього поробуйте на сіль, якщо мало - посолите.У нас вийде чистий ароматний бульйон з насиченим смаком з куркою, цвітною капустою та зеленню.
    Дрібно порізати листя кінзи, що залишилася половинку чилі - колечками і зелений лук крупно навскоси. Кинути всю цю красу в суп. Поварити хвилину і вимикати.
    Подавати з тостами з цікавого хліба (у мене з гарбузовим насінням), спрыснутыми оливковою олією.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна