Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    куряча грудка - 1 або 2 шт;
    цибуля - 1 шт;
    стебло селери - 1 шт;
    часник - 2 зубчики;
    щавель - 2 пучки;
    помідори - 3 шт;
    яйця - 3 шт;
    сіль, чорний перець горошком, духмяний перець.
    Заливаємо курячі грудки водою і ставимо на вогонь. Я взяла дві, тому що на друге у мене варена курка.
    Так. Очищену цілу цибулину кладемо в каструлю до курки. Стебло селери ріжемо крупно і кладемо туди ж. Коли бульйон закипить, знімаємо піну і додаємо очищені зубчики часнику, запашний і чорний перець горошком.
    Зменшуємо вогонь і варити 20 хвилин до готовності кури, не пересушуючи її.
    Поки вариться бульйон, ми підготуємо інші інгредієнти. Збиваємо в мисці яйця вилкою, солимо. Я ще додаю малюсіньку щіпка кайєнского перцю (чилі) і чорний мелений перець.
    Помідорки кладемо в каструлю або глибоку миску і заливаємо окропом з чайника. Чекаємо 2 хвилини, потім обдаємо їх холодною водою і знімаємо шкірку. Нарізати дольками.
    Щавель дуже добре промиваємо, щоб у супі земелька не скрипіла між зубами. Нарізати смужками товщиною в сантиметр.
    Коли бульйон буде готовий, виймаємо курку (у цій страві вона нам не знадобиться), і проціджуємо рідина через друшляк в іншу каструлю.
    У проціджений киплячий бульйон вилкою порціями відправляємо збиті яйця. Від киплячої води вони почнуть згортатися. Головне не виливати все відразу - отримаєте яєчний грудку.
    Слідом кидаємо помідори, варимо пару хвилин і кидаємо щавель. Щойно закипить, пробуємо на сіль і готово!
    Кому можна, подаємо зі сметаною.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна