Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я дуже люблю щі з крошева. У них абсолютно особливий і неповторний смак! Зовсім інший, ніж у звичайних кислих речей. Я думаю, багатьом з дитинства знайомий цей суп. Якщо немає - обов'язково спробуйте!
    Інгредієнти:
    кришиво - 500 гр;
    яловичий бульйон - 2 л;
    морква - 1 шт;
    цибуля - 1 шт;
    картопля - 3 шт;
    кріп - пучок;
    рослинна олія - 2 ст.л.;
    лавровий лист - 2 шт;
    сіль, чорний перець горошком;
    сметана і зелену цибулю для подачі.
    Капустяне кришиво квасять з дрібно-рубаних січкою зелених (верхніх) капустяних листів. Я купую його на ринку або в магазині.
    Трьох морквину на крупній тертці.
    Цибулю ріжемо чверть-кільцями. На розігрітій з рослинним маслом великий, важкої сковорідці пасеруємо моркву з цибулею три хвилини.
    Потім додаємо кришиво і тушкуємо всі разом, не накриваючи кришкою, 10 хвилин.
    Поки картоплю чистимо й ріжемо кубиками.
    Підігріваємо бульйон. Коли він закипить, кидаємо у нього картоплю і варити 5 хвилин.
    Тим часом у кропу відріжемо стеблинки та зв'яжемо їх кулінарної ниткою, щоб потім безперешкодно дістати із супу.
    Кидаємо вміст сковорідки в бульйон з картоплею, додаємо лавровий лист, чорний перець і стебла кропу. Варимо на маленькому вогні годину.
    Потім накриваємо кришкою й залишаємо нудитися мінімум півгодини.
    На наступний день незрівнянно смачнішим!
    Подаємо з порізаним кропом, зеленою цибулею і сметаною.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Барановська.