Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * куряча грудка на остові - 1 шт;
    * морква - 1 шт;
    * стебло селери - 1 шт;
    * цибуля - 1 шт;
    * часник - 3 зубчіка;
    * цвітна капуста - 1 середній велок (або 2 маленьких);
    * плавлений сир - 400 гр;
    * петрушка - пучок;
    * сіль, чорний перець горошком.
    Моєму всі овочі, чистимо морква, лук і часник. Моєму курку.
    Кладемо грудки в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь.
    Ріжемо великими шматками моркву і селеру. Відрізаємо палиці у петрушки.
    Кидаємо у воду до kure цибулю цілком, порізані моркву та селеру, зубчики часнику і палиці петрушки. Коли бульйон закипить, ретельно зняти піну, посолити і кинути 5-6 горошин чорного перцю.
    Зменшити вогонь і варити до готовності кури 30 хвилин (куру перевіряю ножиком - повинна бути м'яка).
    В процесі варіння можна додавати гарячу воду, щоб каструля була повна.
    У цей час розбираємо цвітну капусту на суцвіття.
    Коли грудка звариться, виймаємо її з бульйону.
    Бульйон проціджуємо через сито в іншу каструлю. Морквину з сита виймаємо і кидаємо назад в бульйон, решта викидаємо.
    Також в бульйон кидаємо суцвіття цвітної капусти і варимо хвилин 20 до м'якості капусти. Тим часом куряче м'ясо розбираємо пальцями на шматочки (можете порізати ножем, але мені смак і структура розібраної вручну курки більше подобається). Порізати листочки петрушки.
    Коли цвітна капуста звариться, зняти каструлю з вогню і пробити суп блендером до однорідного стану. Потім повернути на маленький вогонь і додати в каструлю плавлений сир.
    ретельно Перемішати, щоб не було грудочок сиру (я це роблю віночком), довести до кипіння і вимикати.
    Подавати з курячим м'ясом (ви можете його все кинути в суп, а можете класти порціями в тарілку) і петрушкою. Дуже смачно з тостами з багета.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна