Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * помідори - 5-6 шт;
    * болгарський перець - 4 шт;
    * червоний лук - 2 шт;
    * часник - 3 зубчіка;
    * чебрець - 3 гілочки;
    * оливкова олія - 4 ст.л.;
    Для овочевого бульйону:
    * морква - 2 шт;
    * стебло селери - 2 шт;
    * цибуля - 1 шт;
    * часник - 2 шт;
    * чорний перець горошком;
    * лавровий лист - 1 шт;
    * кріп і петрушка (за бажанням).
    Всі овочі помити. Помідори порізати на четвертинки. Перець і цибулю порізати скибочками. Скласти все в деко для запікання.
    Налити в склянку оливкова олія, видавити туди часник, всипати листики шавлії, посолити і поперчити.
    Полити цієї заправкою овочі і поставити в розігріту духовку (180-190 градусів). Запікати 40-50 хвилин до м'якості.
    Поки овочі запікаються, я варю овочевий бульйон. У каструлю з водою покласти моркву і селеру, порізані на великі шматки, велику цибулину (можна порізати на великі шматки, а можна залишити цілком), часник, перець горошком, лавровий листок.
    Можна додати петрушку або кріп (різати не треба). Після закипання посолити і варити на середньому вогні до м ’ якості морквини (20-30 хвилин).
    Дати томатно-перцевої суміші трохи охолонути. Перекласти в каструлю і додати 150 мл (пару половников) бульйону, 1 ст.л. цукру.
    Зробити однорідне пюре блендером. (Або перекладіть в кухонний комбайн і измельчайте там, а потім в каструлю).
    Додати ще бульйону (скільки вважаєте за потрібне, не менше 0,5 л), приправити сіллю й чорним перцем за смаком. Прогріти.
    Розлити по тарілках, прикрасити свіжим базиліком і присипати тертим пармезаном.
    Приємного апетиту!
    NB! Я для гостроти додаю крапельку-іншу Tabasco в останній стадії, коли солимо й перчимо.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.