Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти на 3-4 порції:
    1 кг. цвітної капусти
    1 цибулина
    2 зубчики часнику
    400 мл курячого бульйону або води
    200 мл вершків 22%
    1/2 ч.л. зіри
    рослинна олія
    сіль
    чорний перець
    Поставте каструлю з товстим дном на середній вогонь і розігрійте в ній пару ложок олії. Хвилини три обсмажуйте в ньому дрібно нарізані цибулю і часник, не допускаючи їх затемнення, після чого додайте цвітну капусту, промиту і розібрану на суцвіття.
    Збільшивши вогонь, обсмажуйте капусту ще пару хвилин, постійно помішуючи, а потім додайте спеції, залийте бульйоном або водою і накрийте кришкою.
    Після закипання зменшіть вогонь і варіть цвітну капусту близько 20 хвилин - суцвіття зваряться, але збережуть деяку пружність. Саме час зняти каструлю з вогню і гарненько пробити блендером, після чого вкрай бажано, практично необхідно протерти суп через сито, щоб він отримав ту саму шовковисту текстуру. Поверніть суп в каструлю, додайте вершки і, помішуючи, доведіть до кипіння.
    Суп готовий, пора розливати його по тарілках. І не знаю, як вам, а мені кремова поверхню супу-пюре з цвітної капусти здається чистим полотном, який прямо таки волає про красу.
    Тут можна і потрібно включити фантазію: суп чудово доповнять сухарики, горішки, насіння, краплі оливкової або вершкового масла, червоний солодкий перець, зелень і так далі, на ваш розсуд. Подавати такий суп можна як гарячим і холодним, залежно від настрою і погоди, яка стоїть за вікном.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін