Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • В осінній похмурий день немає нічого краще, ніж гарячий ароматний суп. Тому сьогодні будемо готувати суп пюре з печериць з вершками. Швидко, просто, дешево.
    Нам знадобляться:
    400 г печериць,
    1/2 цибулини,
    1 столова ложка вершкового масла,
    сік 1 лимона,
    ½ склянки курячого або овочевого бульйону,
    ½ склянки вершків,
    1 столова ложка свіжого тімьяна,
    1 гілочка свіжого розмарину,
    1 зубчік часнику,
    щіпка орегано,
    1 чайна ложка кукурудзяного борошна (крохмалю), сіль і перець за смаком.
    Вимийте добре гриби, обріжте ніжку. Поріжте на шматочки і подрібніть в кухонному комбайні разом з лимонним соком, чебрецем і орегано.
    Окремо помийте і подрібніть цибулю, обсмажте його на сковорідці з маслом. Коли цибуля стане прозорим, додати товчений часник і гриби, і нехай варяться, поки гриби віддадуть всю рідину, і рідина випариться. Всього близько 10 хвилин.
    Потім додати бульйон і вершки і, коли справа дійде до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 15 хвилин.
    Нарешті, додати 1 чайну ложку кукурудзяного крохмалю, розчиненого в столовій ложці води, щоб вийшов густий суп.
    Подавати відразу ж.
    Гриби - відмінне джерело антиоксидантів, за эрготионеина, речовини, вплив якого особливо цінується для печінки, зору і червоних кров'яних клітин. Таким чином, гриби обов'язково потрібно вживати людям, які мають проблеми з печінкою, катарактою і анемією.
    З цієї ж причини, гриби захищають нас від інфекцій і пухлин, а також зміцнюють імунну систему.
    Гриби не містять жир, низькокалорійні, і тим не менш служать джерелом клітковини, який допомагає регулювати діяльність кишечника.