Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Напевно, томатний суп все-таки осіннє блюдо - але мерзлими зимовими вечорами його зігріваючі властивості теж були б як не можна до речі. Як бути? На щастя, консервовані томати у власному соку продаються круглий рік, і коштують прийнятно, так що ніщо не завадить вам порадувати своє сімейство ароматним і густим томатним супчиком. Вибирайте самі кращі помідори, які зможете знайти - і тоді томатний суп вийде не гірше, ніж восени, коли прилавки ломляться від яскраво-червоних стиглих і пузатих красенів.
    4 порції
    3-4 зубчики часнику
    1 цибулина
    кілька гілочок базиліка
    2 банки (850 р.) консервованих томатів у власному соку
    2-3 скибочки сухого хліба
    сіль
    перець
    оливкова олія
    В каструлі з товстим дном нагрійте пару ложок оливкової олії і на мінімальному вогні обсмажте дрібно нарізані цибулю і пагони базиліка. Коли закінчите - додати подрібнений часник, а ще через хвилину влийте в каструлю томати у власному соку (якщо вони очищені - в іншому випадку спершу позбавтеся від шкірки).
    Без фанатизму приправте чорним перцем, розмішайте і варіть без кришки, періодично помішуючи, протягом 30-40 хвилин.
    За кілька хвилин до закінчення варіння додати подрібнену зелень базиліка, сухий хліб і злегка посоліть. Зніміть каструлю з вогню і “пробийте” вміст блендером - томатний суп повинен бути густим, проте по консистенції він все-таки повинен бути супом, а не кашею або овочевим рагу.
    Подавайте, вже в тарілці поперчивши і злегка сбризнув оливковою олією.