Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Прекрасний варіант супу-пюре. Його по достоїнству оцінять не тільки любителі селери. Навіть мій чоловік, відомий любитель м'яса, оцінив! Смак виходить дуже цікавий, пікантний. І, як зазвичай, суп – пюре прогріває зсередини і дарує нам ні чим не замінне комфорт в холодну погоду. При цьому він належить до тих варіантів, який нас порадує і в більш теплу пору року, в силу своєї легкості.
    Інгредієнти:
    * корінь селери - 1 шт;
    * цибуля - 2 шт;
    * оливкова олія - 2 ст.л.;
    * курячий бульйон (вода) - 1 л;
    * фета - 100 гр;
    * чебрець - 4 гілочки;
    * мускатний горіх - 1/4 горіха;
    * сіль, мелений чорний перець.
    Ріжемо цибулю чвертькільцями. Можна особливо не церемонитиметься, все одно потім пюрировать.
    У каструлі розігріваємо оливкова олія і пасеруємо в ньому лук до прозорості.
    У цей час моєму корінь селери і чистимо його. Я роблю так: ріжу його навпіл, кладу зрізом вниз на дошку і зрізаю шкірку.
    Очищений селера ріжемо кубиком. Кидаємо до цибулі, перемішуємо, солимо.
    Вливаємо літр гарячого бульйону або води), накриваємо кришкою й варимо 35 хвилин на невеликому вогні.
    Після закінчення часу пюрируем суп блендером. Якщо він вам здається густим, додайте гарячої води до необхідної консистенції.
    Повертаємо каструлю на вогонь, перчимо, натираємо в суп мускатний горіх, прогріваємо до появи бульбашок і вимикаємо.
    Розливаємо по тарілках, кришимо в кожну руками фету, посипаємо листочками свіжого тімьяна й поливаємо декількома краплями оливкової олії.
    Приємного апетиту!
    NB! Якщо ви дотримуєтеся посади, замініть бульйон водою, а замість сиру фета можна посипати суп кубиками пожаренных баклажан.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна