Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ймовірно, один з найпопулярніших супів. Він нам усім знайомий і неймовірно простий у приготуванні. Насичений смак грибів та цибулі пом'якшується молоком або вершками. Потім, суп подрібнюється з допомогою блендера, сита або ручний млини. Печериці доступні круглий рік, інші інгредієнти теж не повинні викликати жодних сумнівів.
    При наявності потрібного обладнання, приготування цього супу займе у вас не більше 30 хвилин. В холодну зимову пору саме такі страви доставляють нам відчуття тепла і комфорту. Така їжа нам необхідна для збереження гарного настрою в темні і сірі будні.
    Інгредієнти:
    500 г печериць
    2 репчатых цибулини
    50 г вершкового масла
    1 ст. л. борошна
    250 мл молока
    1 ч. л. соку лимона
    оливкова олія
    сіль і мелений чорний перець
    невеликий пучок петрушки (при бажанні)
    Рецепт супу вкрай простий, та освоїти його можна за 2-3 рази. Злегка підсохнули і зморщені гриби підійдуть найкраще, тому, якщо такі вам попадуться, радійте. В злегка постарілих грибах міститься менше вологи, отже, більше смаку.
    Швидко обполосніть гриби або смахніте залишки землі пензликом. Чим менше вологи потрапляє на печериці, тим краще. Втім, це правило підходить і до всіх інших видів грибів.
    Поставте каструлю з товстим дном на сильний вогонь. Влийте 2-3 столові ложки оливкової олії (можна використовувати рафіновану). Гриби дрібно поріжте. Наріжте цибулю кільцями.
    Коли масло розігріється, відправляйте гриби в каструлю. Добре посоліть та готуйте на сильному вогні 7-10 хвилин. Ви будете здивовані, скільки вологи виділяється з шампіньйонів. Всю цю рідину ми повинні випарувати, щоб зробити смак більш інтенсивним.
    Через 7-10 хвилин, гриби повинні вдвічі зменшитися в обсязі і стати темніше. Додайте цибулю та готуйте ще 7-10 хвилин. Збризніть лимонним соком.
    Коли шампіньйони і цибулю стануть м'якими, практично втратять форму і знайдуть глибокий золотисто-коричневий колір, додайте холодне вершкове масло. Як тільки воно розтопиться уведіть борошно і енергійно все перемішайте, щоб не залишилося ніяких грудок борошна. Кухня до того часу вже наповнений яскравими ароматами.
    Влийте третину молока. Перемішуйте, поки рідина не стане однорідною (не рахуючи лука і грибів). Вміст каструлі буде злегка густувато, тому додайте ще третина молока. Знову готуйте, помішуючи, потім додайте молоко, що залишилося, якщо суп, на ваш погляд, виходить занадто густий.
    Перед подачею перетворіть суп у крем-суп, подрібнивши його тим способом, який вам зручний і доступний. Важливо, щоб перед обробкою суп був дуже гарячим. При бажанні, прикрасьте порубаної петрушкою і парою крапель оливкової олії.
    Фото і рецепт: Петро Голавский