Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Словосполучення “суп з редьки” звучить незрозуміло і навіть страшно, але насправді це не страшно, а навпаки корисно. В процесі варіння різкий смак редьки стає більш округлим, а інші учасники процесу не дають їй перетягнути ковдру на себе.
    При бажанні можна пофантазувати і додати інші овочі, з яких зазвичай готують такого роду супи - від брокколі або шпинату до фенхеля або моркви. Нічого аристократичного зрозуміло, не доводиться - просто домашній, зігріваючий суп.
    4 порції
    800 р. редьки (маргеланской або дайкону)
    2 ст.л. рослинного масла
    1 цибулина
    2 зубчики часнику
    1 черешок селери
    1 ч.л. насіння фенхелю
    кілька гілочок кропу, петрушки, лавровий лист
    100 мл вершків 22%
    сіль
    перець
    Дрібно наріжте цибулю, часник і черешкову селера, не дуже піклуючись про акуратності, у каструлі розігрійте олію масло і почніть обсмажувати овочі.
    Додайте чайну ложку роздавлених в ступці насіння фенхеля і розмішайте. Коли очистіть редьку і нарежете великими кубиками - додайте і її теж. Влийте півлітра води або бульйону, щоб тільки покрити овочі, покладіть зелень та готуйте на мінімальному вогні під кришкою до розм'якшення редьки.
    Після закінчення варіння влийте вершки, пробийте блендером до деякого подібності однорідності, та приправте сіллю і перцем.
    Для того, щоб зробити нудний суп – пюре трохи більш привабливим, можна злегка змочити його оливковим маслом, додати нарізаний чилі, зелена цибуля, кінзу, кунжутне або гарбузове насіння і так далі.
    Всі ідеї, які ви підказали в коментарях про томатний суп - яйце, грінки, песто з пармезаном, рис, креветки - теж опиняться в компанії цього супу вельми до речі.
    Олексій Онєгін