Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Свинина добре поєднується не тільки з квашеною капустою, що можна спостерігати на прикладі приготування свинячий рульки. Щі з кислою капустою на свинячий бульйоні також заслуговують поваги.
    Інгредієнти
    * не жирна свинина на кістці - 500 г;
    * вода - близько 2 л;
    * капуста квашена - 100 г;
    * капуста свіжа - 100 г;
    * картопля - 3 штуки;
    * цибуля ріпчаста - 1 шт;
    * морква - 1 шт;
    * вершкове масло - 1 столова ложка;
    * лавровий лист - 1-2 штуки;
    * чорний і духмяний перець - кілька горошин;
    * сіль за смаком;
    * кілька гілочок молодого кропу і кілька пір'я зеленої цибулі.
    Для приготування речей я взяла пісний шматок свинячого окости вагою близько 200 м і кілька свинячих реберець вагою близько 300 г.Бульон
    Нежирне м'ясо вимити, нарізати шматочками по 50 г. У каструлю налити води, опустити шматочки м'яса і реберця, довести до кипіння. Трохи присолити. Зняти піну, зменшити вогонь і варити 30 минут.Овощи
    Картоплю, цибулю, моркву очистити.
    Картопля нарізати брусками, додати в киплячий бульйон. Через 10 хвилин додати нашатковану свіжу капусту.
    В нашій родині воліють не зовсім кисляк. Тому я попередньо окремо відварюю квашену капусту, щоб зменшити кислотність речей. І замінюю частина кислої капусти на свіжу.
    Квашену капусту промити, злегка відварити в окремій каструлі, досить 5 хвилин. Злити рідину і перемістити відварену квашену капусту в каструлю з бульйоном.
    Моркву нарізати соломкою, цибулю кубиком та обсмажити на сковороді в олії до золотистого кольору. Потім додати в бульон.Специи
    щі додати лавровий лист, запашний і чорний перець горошком. Виправити на сіль.
    Вимкнути вогонь. Не поспішаєте відразу розливати щі по тарілках. Дайте настоятися 10-15 хвилин. Нехай овочі наситяться ароматами.
    При подачі на стіл кисляк заправити сметаною і посипати нарізаної зеленню. Запропонувати співтрапезникам чорний хлібець, та з зубчиком часнику.