Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей рецепт супу з селери доведеться дуже до речі для тих, хто дотримується посту або просто хоче схуднути. Я не ставлюся ні першим, ні до другим, але суп з селери з'їв з не меншим задоволенням, ніж приготував.
    Думаю, ви мою точку зору розділіть: у тому, що цей овоч дуже смачний, вже встигли переконатися ті, хто приготував пасту з селерою та селеру з горгонзолой, а використання кореня надає супу з селери додаткове звучання. Про безперечну користь для здоров'я і я говорити не буду - і так все зрозуміло.
    4-6 порцій
    2 зубчики часнику
    1 цибулина
    1 “качан” чєрєшкового селери
    1 корінь селери
    0,5 л овочевого або курячого бульйону
    150 мл вершків 22%
    кілька гілочок кінзи
    вершкове масло
    сіль
    перець
    для грінки:
    4-6 скибочок багета
    оливкова масло
    часник
    Наріжте овочі: часник і цибулю подрібніше, очищений корінь селери побільше, а черешкову селера, так і бути, середньо. Розтопіть в товстостінної каструлі вершкове масло (для пісного варіанту можна замінити на рослинна), додайте часник, потім через хвилину цибулю і черешкову селеру і тушкуйте, помішуючи, на мінімальному вогні до тих пір, поки овочі не стануть м'якими і напівпрозорими.
    Додайте корінь селери і залийте бульйоном або водою) так, щоб він покривав лише овочі. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 20 хвилин або до розм'якшення кореня селери.
    У цей час можна приготувати крутони: обсмажте скибочки багета на грилі або в тостері, натріть з обох сторін часником і збризніть оливковою олією. Зніміть каструлю з вогню, додайте вершки і пробийте суп блендером до однорідності. Подавайте суп з селери разом з крутонами, при бажанні прикрасивши зеленню.
    Автор: Олексій Онєгін