Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Для овочевого бульйону:
    * 1 цибулина
    * 1 морквина
    * 50 г кореня селери
    * 1 лавровий лист
    * 5 горошин чорного перцю
    Для супу:
    * 500 г помідорів
    * 1 цибулина
    * 1 зелений солодкий перець
    * 0,5 ст. л. порошку чилі
    * 200 г черствого білого хліба без кірки
    * 4 ст. л. оливкової олії
    Для часникового хліба:
    * 4 шматка багета
    * 4 ст. л. оливкової олії
    * 4 ч. л. подрібненого часнику
    * 25 г тертого сиру чеддер
    Приготування:
    1. Зварити бульйон. Всі овочі очистити, нарізати шматками довільної форми і обсмажити на сухій сковороді до м'якості. Закип'ятити в каструлі 1 л води, додати овочі, лавровий лист, перець горошком і трохи солі. Варити 10-12 хвилин. Зняти з вогню, процідити через сито.
    2. Цибулю та часник обчистити, дрібно нашаткувати. Солодкий перець вимити, видалити серцевину, м'якоть нарізати кубиками. У сотейнику з високими бортами розігріти оливкову олію, покласти цибулю, часник і перець. Обсмажувати 3 хв. Додати чилі, розмішати і залишити на повільному вогні на 5 хв.
    3. Помідори вимити, зробити на кожному хрестоподібний надріз, обдати спочатку окропом, потім холодною водою, зняти шкірку. Нарізати плоди великими кубиками.
    4. Додати помідори до цибулі і часнику. Готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, 15 хв.
    5. Нарізати хліб невеликими кубиками, додати в каструлю з овочами. Влити гарячий бульйон і варити без кришки 15 хв. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні до подачі на стіл.
    6. Приготувати часниковий хліб. Шматки багета викласти на деко, збризнути маслом, присипати тертим сиром і часником. Поставити в розігріту до 180 С духовку на 3 хв.
    Подавати суп дуже гарячим з часниковим хлібом.
    Вдалих кулінарних відкриттів!
    Поліна Соболєва