Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: куряча грудка (з шкірою і кістками) - 1 шт.; кабачок - 1 шт. (маленький); селера (стебло) - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; морква - 1/2 шт.; сіль, чорний перець - за смаком; вершкове масло - 20г; для галушок: яйце - 1 шт.; зелень (свіжий кріп, базилік) - за смаком
    З курячої грудки зняти шкіру, зрізати м'ясо. М'ясо дрібно посікти або пропустити через м'ясорубку, додати яйце, подрібнену зелень, посолити і вимісити фарш.
    Прибрати посуд з фаршем в холодильник. У каструлю з водою покласти курячі кістки, трохи м'яса і шкіру. Поставити варити бульйон. Цибулю дрібно нарізати. Інші овочі нарізати дрібними кубиками.
    У каструлі розтопити шматочок вершкового масла. Додати цибулю, тушкувати кілька хвилин, потім засипати інші овочі (крім кабачка) і тушкувати всі разом на маленькому вогні приблизно 10 хвилин. Приправити перцем, лимонним соком, додати кінзу.
    Влити бульйон, довести до кипіння.
    Додати кабачок. Довести до кипіння, зменшити вогонь, приправити сіллю і варити суп до готовності кабачка.
    Дві чайні ложечки занурити в холодну воду, потім однією ложечкою зачерпнути фарш, другий - притиснути фарш зверху, щоб вийшла гарна гладка клецька.
    Опустити галушки в суп і варити до готовності. Готові галушки спливуть. Суп готовий.
    Автор: Олена Покровська