Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * яловича кісточка з м'ясом для бульйону 500-600 г
    * м'якоть 500 г баранини
    * лавровий лист 2 шт.
    * перець горошком
    * рис 3/4 склянки
    * 2+1 цибулі ріпчастої цибулі
    * 3-4 зубчики часнику
    * 1 ч. л. хміль-сунелі з верхом
    * 1 ч. л. сушеного граната
    * ткемалевый соус близько 50-100 мл
    * 1 неповна ст. ложка томат-пюре
    * волоські горіхи 50 г
    * подрібнена зелень кінзи
    Приготування:
    Варимо бульйон. М'ясо з кісточкою і м'якоть баранини промити, нарізати на невеликі шматки, покласти в каструлю, залити холодною водою.
    Поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти піну. В бульйон покласти цибулю, перець горошком, лаврушку, трохи посолити і варити бульйон близько 1,5 годин - поки м'ясо не стане м'яким. Потім цибулину і м'ясо викласти з бульйону.
    Ріпчасту цибулю нарізати і викласти в суп, даємо поспілкуватись. Потім викладаємо рис - даємо поспілкуватись. Закладаємо в суп за 5-10 хвилин до готовності - подрібнений часник. Зелень кінзи. Хміль-сунелі. Волоські горіхи. Сливовий соус. Подрібнений сушений гранат. Томатну пасту.
    Викладаємо м'ясо, порізане шматочками... Солимо за смаком, заправляємо сушеним гранатом. Доводимо до кипіння! А тепер головна фішка - закриваємо кришкою, знімаємо з вогню і накривши полотенчиком - залишаємо хвилин на 30-40, щоб супчик настоялася.
    Та ось тільки тепер можна насолоджуватися гармонією смаку і неповторним ароматом. Порівняно з тим, що готувала раніше - коли в суп йшли по 2 банки томатів - небо і земля.
    Тепер буду готувати тільки так. Може це і не правильний рецепт, але зате дуже вкусный.Приятного апетиту!