Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * курка - 1,5 кг;
    * цибуля - 1шт;
    * морква - 1 шт;
    * стебла селери - 2 шт;
    * часник - 2 зубчики;
    * вермішель - 7 ст.л.;
    * кріп - пучок;
    * перець горошком, сіль.
    Беремо курчати, бажано ринкового ну або фермерського (у магазинних корисного нічого не залишилося, а ми варимо корисний суп).
    Моєму й ріжемо на частини. Кладемо у велику каструлю, заливаємо водою, ставимо на інтенсивний вогонь і чекаємо, коли закипить. Я спочатку закрити каструлю кришкою для прискорення процесу, а потім відкриваю, щоб не пропустити процес закипання.
    Бо треба дуже ретельно знімати піну, утворену при кипінні, щоб бульйон був прозорим.
    Відповідно - знімаємо піну.
    Поки чекаємо закипання курки, ріжемо на 4 частини цибулю і на кілька частин морква.
    Смажимо на середньому вогні на сухій сковорідці з усіх боків до коричнево-золотистих цяток, потім додаємо до бульйону.
    Туди ж кидаємо порізані на великі шматки стебла селери і «палиці» кропу. А також часник і кілька горошин чорного перцю.
    Варимо на невеликому вогні 30-40 хвилин. Якщо в процесі варіння суп втрачає воду, не бійтеся її підливати, але тільки окріп з чайника!
    Потім виймаємо курчати в миску.
    Бульйон проціджуємо в іншу каструлю. Зелень, селера, часник і перець горошком выкидываем, а моркву і цибулю пробиваємо блендером до стану пюре, яке відправляємо в бульйон.
    Далі кладемо в бульйон вермішель і туди ж відправляємо курку. Солимо й варимо 5-7 хвилин до готовності вермішелі. Додаємо порізаний кріп, варимо 1-2 хвилини і вимикаємо. Відразу на стіл!
    Подаємо з тостами, натертим половинкою зубчики часнику і зеленою цибулею.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна