Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для цього супу підійдуть будь-які овочі, які вам подобаються. Я люблю поєднання селери з курячим бульйоном, тому варила суп з додаванням корінь селери, солодкого перцю, моркви і молодий капусти. Галушки з курячого фаршу готувати просто і швидко. У результаті виходить легкий і красивий суп.
    Інгредієнти:
    куряча грудка (на кістки) - 1 шт.;
    вода - 3 л;
    солодкий перець - 1 шт. (60г);
    селера (корінь) - 150г;
    морква - 1 шт. (150г);
    капуста (молоді) - за смаком;
    молодий часник (з зеленими стеблами) - за смаком;
    зелена цибуля, кріп - за смаком;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком.
    Приготування:
    Приготувати фарш для галушок. З курячої грудки зрізати м'ясо, порубати, додати яйце, дрібно нарізану зелень кропу, приправити сіллю, меленим чорним перцем і розмішати. Кость і шкіру) від курячої грудки залити холодної води, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну.
    Всі овочі вимити, очистити. Моркву і селеру нарізати невеликими кубиками, капусту і солодкий перець - смужками.
    Коли бульйон буде готовий, перекласти в нього спочатку морква, через 10хвилин - селера, потім - солодкий перець і молоду капусту. Варити все разом під кришкою на невеликому вогні.
    Поки вариться овочевий бульйон, відварюю курячі галушки. Для цього в невеликій каструлі закип ’ ятити воду, посолити. Дві чайні ложечки занурити в холодну воду, потім однією ложечкою зачерпнути фарш, другий - притиснути зверху, щоб вийшла гарна гладка клецька. Дати галушки сповзти в киплячу воду, перенести ложечки в холодну воду і з їх допомогою знову почати формувати наступну галушку.
    Готові галушки перекласти в каструлю з овочевим супом.Зелень кропу, цибулі та часнику дрібно посікти і додати в суп. Приправити сіллю. Дати супу ще раз закипіти і зняти з плити.
    Фото і рецепт: Олена Покровська