Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Відразу скажу, я не дуже люблю варити суп гороховий на ребрах, бо мені потім лінь расковыривать їх. У моєму варіанті прожарений окіст дає майже той же ефект, а готувати простіше. Суп виходить такий же ароматний, з насиченим смаком.
    Інгредієнти:
    горох сухий - склянка;
    копчений окіст - 250 гр;
    картопля - 2 шт;
    морква - 1 шт;
    цибуля - 1 шт;
    рослинна олія - 2 ст.л.;
    сіль, перець, кайєнський перець;
    петрушка і сухарі для подачі.
    Замість окости можна взяти копчену грудинку, але буде пожирніше.
    Горох заливаємо на ніч холодною водою (або вранці на вечір). Потім промиваємо, заливаємо холодною водою (каструля 3 л) і варимо від 40 хвилин до години (треба пробувати) залежно від бажаного результату вами - можна розварити до каші, а можна залишити так, щоб горошинки “жували”. Після закипання знімаємо піну.
    Поки підготуємо інші продукти. Картоплю чистимо і нарізати брусками.
    Цибулю ріжемо чверть-кільцями. Морквину трьом на дрібній тертці.
    Окіст нарізаємо соломкою.
    Коли горох практично зварився на ваш погляд, кидаємо в суп картоплю.
    Окіст відправляємо на суху розігріту пательню.
    Смажимо на середньому вогні, помішуючи, до рівномірних золотинок. Потім відправляємо м'ясо в суп.
    На ту ж сковорідку додаємо рослинна олія (якщо потрібно, тому що, якщо ви брали грудинку, то жиру на сковороді має бути достатньо) і смажимо цибулю буквально хвилину.
    Потім додаємо морквину, пасеруємо всі разом ще пару хвилин, посипаємо перцями, перемішуємо й кладемо в каструлю.
    Солимо й варимо ще три хвилини.
    Розливаємо по тарілках. Краса!
    Подаємо з сухарями і порізаною петрушкою. Коли мені ліньки робити деко сухарів, я роблю сухарики в тостері.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга