Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Игредиенты
    * 1 л рибного бульйону 300 г філе тріски
    * 12 середніх морських гребінців без раковини
    * 400 г свіжих або заморожених кукурудзяних зерен
    * 200 мл кокосового молока
    * 6 середніх цибулин шалоту
    * 2 зубчики часнику
    * 2 см свіжого кореня імбиру
    * маленький пучок кінзи
    * нерафінована арахісове масло
    * щіпка меленого гострого червоного перцю
    * сіль, мелений чорний перець
    4-6 порцій
    Підготовка: 20 хв.(без розморожування)
    Приготування: 10 хв.
    Приготування:
    1. У кінзи відокремте стебла від листя. Листя відкладіть до подачі, стебла дрібно наріжте. Шалот, часник і імбир подрібніть. У великій каструлі з товстим дном розігрійте 2 ст. л. арахісового масла, покладіть овочі, готуйте на середньому вогні, помішуючи, до м'якості. 5-7 хв.
    2. Додайте в каструлю кукурудзу і трохи теплий бульйон, доведіть до кипіння, варити на середньому вогні 3 хв. Влийте кокосове молоко, ретельно розмішайте, щоб не було грудок, знову доведіть до кипіння і варіть ще 3 хв. Зніміть з вогню, додайте подрібнені стебла кінзи, сіль і чорний перець, збийте суп блендером до однорідності. Поверніть суп в каструлю, закрийте кришкою і зберігайте теплим.
    3. Якщо риба і гребінці заморожені, розморозьте їх заздалегідь на верхній полиці холодильника в ситі, встановленому в мисці. Наріжте рибу великими рівними шматками. У великій сковороді розігрійте трохи масла, приправте масло сіллю і гострим перцем. Коли масло почне трохи диміти, покладіть рибу і гребінці (краще робити це порціями, підливаючи за необхідності масло і додаючи сіль і перець). Обсмажуйте до рум'яної скоринки з обох сторін, приблизно по 1.5 хв. з кожної сторони.
    4. Розлийте суп в підігріті грілки, розкладіть рибу і гребінці, посипте листям кінзи і негайно подавайте.
    Якщо ви любите гостре, додайте в суп разом з імбиром, шалотом і часником стручок свіжого червоного чилі, попередньо подрібнивши його. Кілька колечок чилі збережіть для подачі.
    Поліна Соболєва