Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Вам знадобиться: горох (лущений, колота, зелений) - 400-450 г; реберця (свинячі) - 5 шт.; вода - 3.5 л; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинна олія - 2 ст.л.; зіра (мелена) - 1 ч.л.; сіль - за смаком
    Реберця вимити під проточною водою, розрізати на частини (по одній кісточки на один шматочок), залити холодною водою і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить, зменшити вогонь і варити до готовності м'яса, не забуваючи знімати піну. Коли м'ясо буде готове, виловити його з каструлі і перекласти на тарілку. Тепер можна додати промитий горох. Вариться горох швидко. У мене на його виготовлення пішло не більше 30 хвилин.
    Цибулю дрібно посікти. У сковороді розігріти олію, додати цибулю і обсмажити до прозорості.
    Додати за смаком меленої зіри. Я взяла 1 ч.л., але при бажанні можна взяти і побільше. Розмішати зіру з цибулею, готувати всі разом близько 1 хвилини. Додати в каструлю з вареним горохом. Дати супу закипіти, зняти з плити і почекати трохи, щоб суп охолов.
    Остиглий суп по частинах пюрировать в блендері. Перелити назад в каструлю, додати шматочки м'яса. Поправити суп на сіль і дати ще раз закипіти. Суп готовий. Розлити його по тарілках і за бажанням посипати житніми сухариками.