Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти
    * баранина лопатка - 1,5 кг;
    * горох нут - 1,5 склянки;
    * морква - 3 штуки;
    * цибуля ріпка - 4 штуки;
    * цибуля - 1 стебло;
    * корінь селери - 100 г;
    * стебло селери - 1 шт;
    * помідори - 2 штуки;
    * часник - 2 головки;
    * гострий перець - 1 стручок;
    * рослинна олія - 6 столових ложок;
    * зіра, коріандр по 1 чайній ложці;
    * сіль за смаком.
    Овочі для супу
    Горох нут промити і замочити у воді за добу до приготування супу.
    Всі овочі очистити і дрібно нарізати.
    Лопатку баранини я попросила м'ясника на ринку порубати порційно. Будинку залишилося тільки вимити і обсушити паперовими рушниками.
    В каструлі з товстим дном прогріти масло. Викласти баранину і обсмажити на сильному вогні до утворення скориночки, посолити, приправити подрібненими в ступці зірою і коріандром. Додати моркву, перемішати з бараниною і смажити на середньому вогні 3-4 хвилини.
    Потім додати порізану цибулю і обсмажити 3-4 хвилини. Додати корінь селери, порізаний часник і помідори, тушкувати 10 хвилин. Залити гарячою кип'яченою водою, щоб вона покривала всі м'ясо з овочами, покласти стручок гострого перцю. Тушкувати на маленькому вогні протягом 60 хвилин (час залежить від віку барана, я готувала лопатку молодого баранчика). Акуратно дістати з бульйону стручок гострого перцю, більше він нам не потрібен.
    Горох нут промити і додати до м'яса з овочами. Тушкувати до готовності нуту, приблизно 30 хвилин. За 15 хвилин до закінчення гасіння додати нарізану кільцями цибулю порей та стебло селери. Виправити бульйон на сіль.
    Готовий суп розлити по тарілках, посипати крупно нарізаною зеленню, ідеально кінзою.