Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Яловичина (грудинка) - 300 г
    * Свинина (м'ясо з кісточкою) - 400 г
    * Буряк (варена, велика) - 2 шт
    * Картопля - 5 шт
    * Морква - 1 шт
    * Цибуля ріпчаста - 1 шт
    * Сало (смалець) - 2 ст. л.
    * Томатна паста - 1 ст. л.
    * Борошно (додати, якщо картопля з низьким вмістом крохмалю) - 1 ст. л.
    * Квас (буряковий) - 150 мл
    * Вода - 3,5 л
    * Сосиска - 3-4 шт
    * Сіль за смаком)
    * чорний Перець (мелений; за смаком)
    * Лавровий лист - 1-2 шт
    * Сметана (за смаком)
    * Зелень (за смаком)
    Рецепт
    Зі свинини і яловичини зварити бульйон.
    вийняти М'ясо, відокремити від кісток, нарізати.
    В киплячий бульйон, додати сіль і нарізану картоплю, варити 10 хвилин.
    Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати кубиками. Обсмажити на смальці (1 ст.л.), додати томатну пасту, якщо потрібно, борошно.
    Додати в бульйон, варити 5-7 хвилин.
    Буряк натерти на середній або крупній тертці. На окремій сковороді розтопити що залишився смалець, покласти буряк, додати цукор і буряковий квас, тушкувати 5 хвилин
    Додати буряк в борщ.
    Дати покипіти на повільному вогні пару хвилин, додати нарізане м'ясо, сосиски, лавровий лист і чорний перець. Варити 5 хвилин, потім зняти з вогню, кришкою не накривати.
    Подати із сметаною і зеленню.
    Приємного апетиту!
    Рецепт бурякового квасу, аналогічний тому, по якому я готую, є на сайті http://www.povarenok.ru/recipes/show/16499/
    Автор: Олена М