Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Грибний сезон пройшов давно. Заготовлені сушені і гриби заморожені закінчилися. Зваримо грибний суп з всесезонних шампіньйонів.
    Інгредієнти:
    * печериці - 200 г;
    * морква - 50 г;
    * цибуля - 100 г;
    * картопля - 200 г;
    * локшина - 25 г;
    * рослинна олія - 1 ст.л.;
    * вода - 1,8 л;
    * сіль, перець, лавровий лист за смаком.
    Час приготування трохи менше години. Починаємо.
    Печериці замочуємо у воді на 5 хвилин, щоб відстала бруд і їх було легше мити. Моєму й ріжемо спочатку навпіл, потім тонкими пластинками. В розігріту на середньому вогні сковороду наливаємо рослинне масло і висипаємо порізані гриби. Накриваємо кришкою. Засікаємо час.
    Морква чистимо, моєму, трьом на крупній тертці. Додаємо в сковороду і перемішуємо.
    Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо півкільцями, додаємо в сковороду. Солимо, чайної ложки без гірки достатньо. Перемішуємо. Через 15 хвилин з початку закладки грибів заправлення приготується. Не забуваємо періодично перемішувати сковороди.
    Тим часом на сусідню конфорку ставимо каструлю з водою. Картопля чистимо і моєму. Ріжемо його прямоугольничками або пластинами, як на будь-який інший суп. Ось вода закипіла. Отже, через 20 хвилин грибний суп буде готовий.
    Засипаємо в киплячу воду нарізану картоплю. Тут і грибна суміш спассеризовалась. Її теж переміщаємо в каструлю. Підтримуємо слабке кипіння. Розмішуємо і пробуємо на солоність. Доведеться трохи досолить. Заодно додамо чорного перцю грубого помелу. Бажано перець горошком розтовкти в ступці.
    За 5 хвилин до готовності додамо 2 штуки лаврового листа. За 2 хвилини до готовності додамо локшину.
    Грибний суп готовий. Дамо йому настоятися 5 хвилин і можна розливати по тарілках. Рекомендую в тарілку додати нарізаної зеленої цибулі і столову ложку сметани.
    Печериці, порівняно з лісовими грибами, є прісними і невдалими. Пассеризуя печериці разом з цибулею та морквою ми надаємо грибів, а відповідно і грибного супу, виражений і приємний смак.