Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: гарбуз (очищена, сорт баттернат) - 1 кг; вершкове масло - 15г; ріпчаста цибуля - 1 шт. (велика); імбир (свіжий) - близько 2 см; кумін (мелений) - 1 ч.л.; сіль - 2 ч.л.; вода - близько 1.5 л; вершки (15% жирність) - 200 мл
    У гарбуза зрізати шкірку і видалити м'яку неапетитну серцевину. Решту гарбузову м'якоть нарізати кубиками 2х2 см.
    Кореневище імбиру довжиною 2 см очистити від тонкої шкірки і подрібнити на дрібній тертці.
    Цибулю дрібно посікти.
    У каструлі розтопити вершкове масло, покласти цибулю. Тушкувати, помішуючи, доки цибуля не стане м'яким. Додати імбир, готувати всі разом, не забуваючи помішувати, близько 7 секунд. Посипати цибулю з імбиром меленим кумином, розмішати.
    Тепер настав час покласти в каструлю нарізану кубиками гарбуз і залити її водою. Рівень води має бути приблизно на 1-2 см вище рівня гарбуза. Посолити. Довести воду до кипенья, зменшити вогонь і варити суп під кришкою при слабкому кипінні 30 хвилин або поки гарбуз не стане м'якою.
    Дати супу охолонути і пюрировать в блендері. Перелити гарбузове пюре назад в каструлю, влити вершки і прогріти гарбузовий суп, не даючи закипіти. Гарбузовий суп готовий
    Автор: Олена Покровська