Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • На мій погляд, немає нічого краще, ніж тарілка зігріваючого ароматного супу в дні Великого посту, коли найсміливіші з нас жорстко обмежують себе в їжі. Російська людина звикла до потужним збірним супів начебто борщу або юшки, які самі по собі часто є подією і повноцінної трапезою. Однак, легкі овочеві супи можуть бути не менше насиченими, смачними і яскравими. Вони швидше готуються і апетитно виглядають. Візьміть три нових рецепта на озброєння і тіште себе і близьких.
    Ті, хто дотримується посту, звільнені від необхідності кілька годин готувати наваристий м'ясний бульйон. Але від цього не стане менше смаку. Свіжі овочі дадуть багато супу, якщо будуть правильно приготовані.
    Я хочу почати з рецепту супу мінестроне. Кожен раз його можна готувати по-різному, важливо тільки пам'ятати, що повинно бути багато овочів. Італійці харчуються сезонно, але ми можемо придбати необхідні продукти практично круглий рік. Секрет цього супу в свіжості. Овочі залишаться злегка хрусткими, не перетворяться в кашу. Вони збережуть колір і вітаміни.
    Мінестроне
    Дрібно поріжте цибулю і часник, відправте в каструлю і обсмажуйте на оливковій олії на середньому вогні, до прозорості. Також додайте дрібно нарізані селера, морква, продовжуйте готувати, ще 3-4 хвилини. Наріжте кабачки та цукіні кубиками, всипте в каструлю, готуйте ще 3 хвилини, потім додайте столову ложку томатного пюре, перемішайте і влийте окріп. Зменшіть вогонь та готуйте ще 7-10 хвилин. Не забувайте у процесі солити та перчити.
    Сміливо міняйте рецепт. Додайте баклажани, кореневої селера або вмішайте перед подачею шпинат або зелень. Традиційно, до супу подають соус песто.
    Суп з кукурудзи, навпаки, як ніби огортає споживача в теплу ковдру. За допомогою блендера досягається ніжна текстура, яка разом з солодкуватим смаком і пряним ароматом приносить відчуття ситості і комфорту.
    Суп з кукурудзи
    Немає нічого поганого в тому, щоб використовувати кукурудзу з банки. Візьміть цибулю, часник і ваші улюблені спеції, наприклад чилі, чорний перець і коріандр. Я настійно рекомендую використовувати свіжий корінь імбиру. Чайна ложка меду підтримає солодкість кукурудзи.
    Цибулю, імбир і часник разом із сіллю й спеціями обсмажуються на оливковій олії до м'якості, потім вводиться кукурудза разом з рідиною з банки. Суп заливається невеликою кількістю кип ’ ятку і готується на повільному вогні ще 5-7 хвилин. Потім, за допомогою блендера, суп стає супом-пюре і повністю відновлюється. Перед подачею можна покришити зверху зелені.
    Існують і практично невагомі варіанти пісних супів. Один з найяскравіших прикладів того, що краса полягає в простоті, рецепт супу з картоплі і капусти складається всього з чотирьох інгредієнтів. Він одночасно ситний, свіжий, корисний і дуже простий у приготуванні.
    Суп з картоплі і капусти
    Як завжди, почніть з обсмажування цибулі на середньому вогні до м ’ якості. Потім, всипте нарізану кубиками картоплю та готуйте всі разом ще 5-7 хвилин. Залийте вміст каструлі окропом, посоліть, варіть ще стільки ж часу. За 5 хвилин до подачі додайте в суп нарізану соломкою капусту білокачанну або конусну, можна брюссельську або савойської, головне, не червону, вона змінить колір страви.
    У супів може бути різний зовнішній вигляд, склад, текстура, настрій. Освоївши кілька простих методів, можна щодня дивувати себе і близьких цікавими стравами, створювати самим настрій на весь день. І залишатися здоровими і повними енергії. Пісні супи цілком можуть стати традиційними і готуватися і в інший час.
    Фото і рецепт: Петро Голавский