Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* Яловичина (грудинка) - 300 г
* Свинина (м'ясо з кісточкою) - 400 г
* Буряк (варена, велика) - 2 шт
* Картопля - 5 шт
* Морква - 1 шт
* Цибуля ріпчаста - 1 шт
* Сало (смалець) - 2 ст. л.
* Томатна паста - 1 ст. л.
* Борошно (додати, якщо картопля з низьким вмістом крохмалю) - 1 ст. л.
* Квас (буряковий) - 150 мл
* Вода - 3,5 л
* Сосиска - 3-4 шт
* Сіль за смаком)
* чорний Перець (мелений; за смаком)
* Лавровий лист - 1-2 шт
* Сметана (за смаком)
* Зелень (за смаком)
Рецепт
Зі свинини і яловичини зварити бульйон.
вийняти М'ясо, відокремити від кісток, нарізати.
В киплячий бульйон, додати сіль і нарізану картоплю, варити 10 хвилин.
Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати кубиками. Обсмажити на смальці (1 ст.л.), додати томатну пасту, якщо потрібно, борошно.
Додати в бульйон, варити 5-7 хвилин.
Буряк натерти на середній або крупній тертці. На окремій сковороді розтопити що залишився смалець, покласти буряк, додати цукор і буряковий квас, тушкувати 5 хвилин
Додати буряк в борщ.
Дати покипіти на повільному вогні пару хвилин, додати нарізане м'ясо, сосиски, лавровий лист і чорний перець. Варити 5 хвилин, потім зняти з вогню, кришкою не накривати.
Подати із сметаною і зеленню.
Приємного апетиту!
Рецепт бурякового квасу, аналогічний тому, по якому я готую, є на сайті http://www.povarenok.ru/recipes/show/16499/
Автор: Олена М