Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Що еліта їсть у свята? Гастрономічні пристрасті відомих політиків зібрала в одній книзі депутат Державної Думи Маргарита Баржанова
Зрозуміло, що політики не тільки на засіданнях засідають і закони узаконюють, але ще і їдять кожен день, як інший електорат. Що-то вони є люблять, а що-то не дуже. Начебто проста думка, але документально її оформити прийшло в голову саме жінці. Яка сама, між іншим, вміє добре готувати. А читачі можуть спробувати поїсти, як політики.
Євген Примаков - Овочевий суп
Для нього вам знадобляться:
2 картоплини,
100 г цвітної капусти,
1 морква,
1 цибулина,
1 банка консервованої кукурудзи або квасолі,
підлога-літри води.
Цибулю порізати, моркву натерти на терці і підсмажити на олії. Воду з банки з кукурудзою злити в киплячу воду. Туди ж додати нарізану картоплю, капусту, овочі. Варити 10 - 12 хвилин, посолити. Заправити будь-який зеленню.
Борис Нємцов, колишній співголова СПС. Взагалі любить солодке, але готовий з'їсти і смачний салат.
Салат з руколи з білими грибами
На одну порцію необхідно:
100 г салату рукола,
40 г білих грибів,
40 г креветок.
Креветки відварити, гриби відварити і нарізати тонкими пластинами, все перемішати. Заправити олією, сіллю і перцем за смаком.
Йосип Кобзон
Любить їсти на сніданок український борщ або яєчню на салі.
Український борщ
На родину з п'яти осіб необхідно:
800 г яловичої грудинки,
3 літри води,
600 г білокачанної капусти,
2 великі буряка,
5 картоплин,
1 велика морква,
2 головки цибулі,
1 головку часнику,
3 столові ложки томатної пасти,
лимонна кислота на кінчику ножа.
Відварити м'ясо до готовності. Моркву натерти, дрібно порізати цибулю і обсмажити їх на оливковій олії. Потім додати лимонну кислоту, терту буряк. Пасерувати. В кінці додати томатну пасту, один склянку бульйону і п'ять хвилин згасити.
В кипячий бульйон покласти нарізану картоплю, через 10 хвилин капусту, через 3 хвилини інші овочі. Кип'ятити 2 хвилини, додати лавровий лист, товчений часник, сіль і перець за смаком. Потримати на вимкненій плиті під кришкою.
Олександр Жуков, перший віце-спікер
Молочне порося з хріном, фарширований гречкою
1 молочне порося,
1 склянку гречаної крупи,
2 цибулини,
готовий баночний хрін.
Гречану крупу промити, висушити на розігрітій сковорідці. Додати 2 склянки води, закрити кришкою і варити 15 - 18 хвилин. Обсмажити дрібно нарізану цибулю і додати в готову кашу.
Порося обмити, натерти сіллю та перцем (особливо - всередині), нафарширувати кашею, зашити зубочистками. В духовці при 220 градусах піч півтори години. Подати з хріном.
Костянтин Косачов
"Загадкова джамбалайя"
Головне в цій страві - співвідношення рису і води. Воно має бути один до двох. Ще знадобиться оливкова олія, копчена корейка, сосиски, цибуля, помідори.
У киплячу воду додати бульйонний кубик. Підсмажити на маслі нарізану цибулю, після всі інгредієнти помістити в одну посуд і поставити в духовку на сорок хвилин. Увага! Помідори готуються цілими.
Маргарита Баржанова, автор книги "Політична кухня"
Салат "Харбіну"
100 г китайської локшини,
2 середні морквини,
300 гр. проращенной сої (або квасолі),
1 огірок,
3 - 4 зубчики часнику,
1 лимон,
1 пучок кінзи,
2 столові ложки соєвого соусу.
Кинути локшину в киплячу воду на одну хвилину. Потім відкинути на друшляк, промити холодною водою. Паростки залити окропом на одну хвилину, потім воду злити. Моркву натерти, огірок тонко нарізати. Для заправки: дрібно посікти кінзу, додати товчений часник, соєвий соус, сік лимона, трохи оливкової олії. Все перемішати.