Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей рецепт я подглядела у іспанських кухарів. Абсолютно несподівано для мене виявився дуже смачним! Я якось не підозрювала, що з часнику можна зробити такий суп. Дуже рекомендую спробувати!
Інгредієнти (на 4 порції):
* хамон - 110 гр;
* білий хліб - 1/2 батона;
* часник - 12 зубчиків;
* курячий бульйон - 1 л;
* вустерський соус - 1-2 ч.л.;
* соусу табаско - 1 ч.л.;
* яйця - 4 шт;
* оливкова олія;
* сіль, мелений чорний перець.
Хамон - це іспанська сиро в ’ ялена шинка, окіст. В Італії вона ж - Пармська шинка. Я купувала упаковочку нарізки. Якщо не знайдете, візьміть копчений бекон.
як білого хліба я брала чіабату, але підійде будь-який пшеничний. Не раджу брати булку, вона сладковата. Табаско можна замінити перцем чилі, вустер ( він же ворчестер) не замінити нічим.
Курячий бульйон, як бачите, у мене заморожений. Якщо я не встигаю дістати його заздалегідь, то я його трохи размораживаю, потім прямо шматком відправляю в каструлю, і під кришкою на повільному вогні він тане і заодно розігрівається.
Підготуємося. Хамон нарізати скибочками. Білий хліб нарізаємо дрібними кубиками.
Часник чистимо, ріжемо кожен зубчик уздовж навпіл, видалимо серцевину (вона гірчить). Якщо будете готувати з молодого часнику, цю операцію опускаємо.
Ріжемо весь часник пластинками. Хамон обсмажуємо в каструлі на розігрітій оливковій олії хвилину-дві, помішуючи.
Додаємо до хамону часник і хліб. Смажимо всі разом ще пару хвилин, заважаємо.
Заливаємо гарячим курячим бульйоном (я додала ще гарячої води приблизно пів-літри). Доводимо до кипіння, додаємо вустерський соус, зменшуємо вогонь і варити 15 хвилин. Потім додамо табаско.
На сковорідці з рослинним маслом смажимо у формах яйця. (Ви ж розумієте, що яйця посмажити можна чудово і без форм, але, як відомо, краса вимагає жертв).
У принципі можна розлити суп з жароміцним мисочкам і сирі яйця акуратно вбивати в кожну, а потім відправити в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 8-9. Мені більш симпатичний перший варіант.
Розливаємо суп по тарілках. Зверху кладемо смажене яйце і терміново подаємо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна