Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
куряча грудка - 1 або 2 шт;
цибуля - 1 шт;
стебло селери - 1 шт;
часник - 2 зубчики;
щавель - 2 пучки;
помідори - 3 шт;
яйця - 3 шт;
сіль, чорний перець горошком, духмяний перець.
Заливаємо курячі грудки водою і ставимо на вогонь. Я взяла дві, тому що на друге у мене варена курка.
Так. Очищену цілу цибулину кладемо в каструлю до курки. Стебло селери ріжемо крупно і кладемо туди ж. Коли бульйон закипить, знімаємо піну і додаємо очищені зубчики часнику, запашний і чорний перець горошком.
Зменшуємо вогонь і варити 20 хвилин до готовності кури, не пересушуючи її.
Поки вариться бульйон, ми підготуємо інші інгредієнти. Збиваємо в мисці яйця вилкою, солимо. Я ще додаю малюсіньку щіпка кайєнского перцю (чилі) і чорний мелений перець.
Помідорки кладемо в каструлю або глибоку миску і заливаємо окропом з чайника. Чекаємо 2 хвилини, потім обдаємо їх холодною водою і знімаємо шкірку. Нарізати дольками.
Щавель дуже добре промиваємо, щоб у супі земелька не скрипіла між зубами. Нарізати смужками товщиною в сантиметр.
Коли бульйон буде готовий, виймаємо курку (у цій страві вона нам не знадобиться), і проціджуємо рідина через друшляк в іншу каструлю.
У проціджений киплячий бульйон вилкою порціями відправляємо збиті яйця. Від киплячої води вони почнуть згортатися. Головне не виливати все відразу - отримаєте яєчний грудку.
Слідом кидаємо помідори, варимо пару хвилин і кидаємо щавель. Щойно закипить, пробуємо на сіль і готово!
Кому можна, подаємо зі сметаною.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна