Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (на 6 порцій:
    бруква - 1 шт (350 гр);
    морква - 2 невеликі або 1 велика;
    картопля - 2-3 шт;
    цибуля порей - 12-15 см;
    капуста - 1/2 невеликого вилка;
    кріп - пучок;
    часник - 2 зубчики;
    рослинна олія - 1 ст.л.;
    паприка, перець чилі мелений, сіль.
    Ставимо каструлю 3 л з водою на вогонь (наповнену на 2/3). Брукву чистимо й ріжемо кубиками. Коли вода закипить, кидаємо у неї брукву.
    Морквину чистимо й ріжемо півкільцями. Закидаємо в каструлю, коли бруква закипить.
    Картоплю ріжемо також, як брукву. Кидаємо після закипання морковки.Капусту ріжемо кубиками. Відправляємо в суп.
    У мене молода капуста. Якщо у вас старого врожаю, то міняємо їх місцями з картоплею - капусту кидаємо перше.
    Цибуля-порей (беремо порівну білу і зелену частини) нарізати кільцями.
    На розігрітій з рослинним маслом сковорідці підсмажуємо цибулю. В процесі посипаємо перцями (паприкою і чилі).
    Ріжемо стеблинки кропу і відправляємо в суп відразу після капусти, щоб вони стали м'якими. Варимо до м'якості овочів, 5-7 хвилин. Солимо.
    У цей час ріжемо що залишився кріп і чистимо часник.
    Коли овочі зварилися, додаємо в суп кріп і витискаємо часник. Вимикаємо відразу і даємо постояти 5 хвилин під кришкою.
    По тарілках! Дуже смачно подати з житнім хлібом і свіжими огірками.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна