Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Страви індійської кухні. Якщо якийсь прянощі немає під рукою, не критично, все одно вийде смачно!
    Вам буде потрібно:
    200 г гороху
    1,9 л води
    1/2 ч. л. куркуми
    1 ст. л. або нерафінованої олії
    1 ч. л. насіння куміна
    1 ч. л. натертого свіжого імбиру (або 1/2 ч. л. меленого сухого імбиру)
    1 ч. л. меленого коріандру
    1/2 ч. л. асафетіди
    3 помідори середнього розміру, дрібно нарізаних
    1 цибулина, дрібно нарізана
    2 ч. л. морської солі
    1 ч. л. нарубаних свіжого листя кінзи або інший свіжої зелені
    1 лимон, нарізаний скибочками
    Промийте горох, замочити на ніч у великій кількості води. Злийте воду.
    Доведіть до кипіння воду з куркумою. Покладіть горох, накрийте кришкою і варити на середньому вогні, час від часу помішуючи. Коли горох розм'якшиться, поставте маленьку каструлю/сковорідку на вогні, дайте прогреться. покладіть імбир, коріандр мелений і асафетіду, потім - помідори, цибулю і масло. Тушкуйте 2-3 хвилини.
    Вилийте соус, що вийшов в гороховий суп і продовжуйте готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, до повної готовності, посолити при необхідності.
    Прикрасьте кожну порцію свіжою зеленню і скибочкою лимона.