Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Грибний суп з перловкой.
    Не раджу замінювати сушені гриби печерицями. Не буде того аромату, кольору і смаку. Можливо він буде зовсім не погано, але це буде зовсім інший суп.
    На трилітрову каструлю нам знадобиться:
    - 4 середні картоплини
    - 40 г сушених грибів
    - 4-5 ст. л. перловки
    - 1 середня морква
    - 1 середня цибулина
    - 50 гр. вершкового масла
    - сіль - за смаком
    Для подачі:
    - сметана
    Перловку моєму, заливаємо холодною водою і залишаємо набухати на 2 години. Потім відварюємо.
    Сушені гриби промити і замочуємо в холодній воді на 3-4 години, потім ще раз промиваємо.
    Воду, в якій набухало гриби, проціджуємо, доливаємо звичайної води до обсягу каструлі, в якій будемо варити суп. Гриби варимо в цій воді годину-півтора без солі, потім виймаємо їх з відвару, ще раз промиваємо й ріжемо смужками.
    Картопля чистимо, моєму, ріжемо кубиками.
    Грибний бульйон проціджуємо, ставимо на вогонь. Щойно закипить, опускаємо в нього підготовлений картоплю і перловку. Варимо ~15 хвилин або до готовності картоплі.
    Морква чистимо, моєму і трьом на крупній тертці. Цибулю чистимо, моєму, ріжемо кубиками.
    На вершковому маслі пасеруємо цибулю, моркву і гриби.
    За 5 хвилин до готовності картоплі опускаємо в суп овочі з грибами.
    Солимо за смаком. Можна також додати чорний мелений перець і лавровий лист, але я обходжуся без них. Мені здається, аромату грибів більш ніж достатньо.
    через П'ять хвилин вимикаємо суп і даємо йому хвилин 20-30 настоятися.
    Подаємо зі сметаною.
    Дуже ароматний і ситний суп. Спробуйте - вам сподобається.