Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Грибний суп з перловкой.
Не раджу замінювати сушені гриби печерицями. Не буде того аромату, кольору і смаку. Можливо він буде зовсім не погано, але це буде зовсім інший суп.
На трилітрову каструлю нам знадобиться:
- 4 середні картоплини
- 40 г сушених грибів
- 4-5 ст. л. перловки
- 1 середня морква
- 1 середня цибулина
- 50 гр. вершкового масла
- сіль - за смаком
Для подачі:
- сметана
Перловку моєму, заливаємо холодною водою і залишаємо набухати на 2 години. Потім відварюємо.
Сушені гриби промити і замочуємо в холодній воді на 3-4 години, потім ще раз промиваємо.
Воду, в якій набухало гриби, проціджуємо, доливаємо звичайної води до обсягу каструлі, в якій будемо варити суп. Гриби варимо в цій воді годину-півтора без солі, потім виймаємо їх з відвару, ще раз промиваємо й ріжемо смужками.
Картопля чистимо, моєму, ріжемо кубиками.
Грибний бульйон проціджуємо, ставимо на вогонь. Щойно закипить, опускаємо в нього підготовлений картоплю і перловку. Варимо ~15 хвилин або до готовності картоплі.
Морква чистимо, моєму і трьом на крупній тертці. Цибулю чистимо, моєму, ріжемо кубиками.
На вершковому маслі пасеруємо цибулю, моркву і гриби.
За 5 хвилин до готовності картоплі опускаємо в суп овочі з грибами.
Солимо за смаком. Можна також додати чорний мелений перець і лавровий лист, але я обходжуся без них. Мені здається, аромату грибів більш ніж достатньо.
через П'ять хвилин вимикаємо суп і даємо йому хвилин 20-30 настоятися.
Подаємо зі сметаною.
Дуже ароматний і ситний суп. Спробуйте - вам сподобається.